Monday, 2 January 2017

Current Affairs Quiz: 2nd January 2017

Current Affairs Quiz based on 1st January 2017 Current Affairs & News for all competitive Exams:

Current Affairs 2016 Questions Quiz
1. Who has been conferred with the knighthood in Queen Elizabeth II's New Year's Honors list?
a) Cristiano Ronaldo
b) Roger Federer
c) Rafael Nadal
d) Andy Murray

2. Name the Indian-origin British professor who has received a Knighthood from Queen Elizabeth II for his contribution to the field of science and medicine?
a) Chris Abell
b) Mohan Awasthi
c) Shankar Balasubramanian
d) Ashwin Sanghi 

3. Name the Senior IAS officer who has been appointed as the new Chief Secretary of Telangana govt. recently?
a) O P Singh
b) S P Singh
c) Ajay Mehta
d) K Pradeep Chandra

4. Which state govt. has been planning to develop 1,100 ‘climate-smart’ villages in a period of next 6 years to prepare farmers to manage the climate change risks timely and ensure good productivity?
a) Uttar Pradesh
b) Punjab
c) Haryana
d) Madhya Pradesh

5. How much loan amount has been approved by the World Bank for rural road projects in Bihar?
a) $235 million 
b) $245 million 
c) $255 million 
d) $265 million

6. State Bank of India (SBI) recently slashed its benchmark lending rate by ______ across various maturities. 
a) 0.7%
b) 0.8%
c) 0.9%
d) 1.0%

7. Who has been taken oath as the 25th Chief Justice of Pakistan?
a) mansoor khan
b) Mian Saqib Nisar
c) Nasir Hussain
d) Tahir Hussain

8. Name the 7 Year Old boy who won three gold medals in the 1st Western Asia Youth Chess Championship held in Al Ain Chess Club, UAE?
a) Kush Bhagat
b) Ravi Dev
c) Mohit Negi
d) Pawan Verma

9. Name the tennis player who has announced his retirement from professional tennis recently?
a) leander paes
b) Mahesh Bhupathi
c) Somdev Devvarman
d) Rafe Furst

10. The book “That thing called love” has been authored by whom? 
a) Ashwin Sanghi 
b) Aravind Adiga 
c) Vikram Seth 
d) Tuhin Sinha 

Answers:
1:d, 2:c, 3:b, 4:d, 5:a, 6:c, 7:b, 8:a, 9:c, 10:d.

Share this