Friday, 27 January 2017

Current Affairs Quiz: 27th January 2017

Current Affairs Quiz based on 26th January 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs Quiz: 27th January 2017
1. Which state Govt. has recently announced a ban on polythene carry bags across the state to conserving the environment and promoting cleanliness?
a) Bihar
b) Goa
c) Madhya Pradesh
d) Rajasthan

2. India scores 40 out of 100 in Corruption Perception Index for 2016. Which of the following countries topped the list with a score 90?
a) New Zealand and Finland
b) Sweden and Switzerland
c) New Zealand and Denmark 
d) Denmark and Switzerland

3. Who has been bestowed with the first-ever Hugo Chavez Prize for Peace and Sovereignty of Venezuela? 
a) Narendra Modi
b) Barack Obama
c) Vladimir Putin 
d) Donald Trump

4. What is the name of the nuclear capable radar evading missile that was successfully test fired by Pakistan recently?
a) Aman
b) Bahadur
c) Babur
d) Ababeel

5. Which travel firm has launched the India's first ever social luxury travel magazine called 'Luxury Travel Times'?
a) Ibibo
b) MakeMyTrip 
c) Trivago
d) Yatra

6. At which of the following international border the foundation stone of the Integrated Check-Post (ICP) was laid by Kiren Rijiju recently?
a) India-Nepal International Borders, Uttara Pradesh
b) India–Nepal International Borders, Uttarakhand
c) India-Bhutan International Borders, Sikkim
d) India-Bangladesh International Borders, Meghalaya

7. Which Indian airport has won the 2016 Golden Peacock Award for Corporate Social Responsibility (CSR) in the transportation sector under the Aviation category? 
a) Sardar Vallabhbhai Patel International Airport 
b) Netaji Subhash Chandra Bose International Airport
c) Chhatrapati Shivaji International Airport
d) Delhi International Airport Limited  

8. Name the Russian ambassador to India who has been died recently? 
a) Alexander Kadakin
b) Alexander Mcqueen
c) Alexander Hamilton
d) Alexander Ludwig

9. Which of the following company agreed to buy US business software company AppDynamics for about USD 3.7 billion?
a) Facebook
b) Cisco Systems 
c) Microsoft
d) Capgemini

10. Who of the following is confirmed as the new Ambassador of the United States to the United Nations?
a) Nikki Haley
b) Bobby Jindal
c) Samantha Power
d) D Jack

Answers:

1:c, 2:c, 3:c, 4:d, 5:b, 6:d, 7:d, 8:a, 9:b, 10:a.

Share this