Thursday, 26 January 2017

Current Affairs Quiz: 26th January 2017

Current Affairs Quiz based on latest Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs Quiz: 26th January 2017
1. Which of the following state has launched the “Chief Minister’s Award” to reward the best performing district of the state that adopts digital payment methods and also educate larger section of the society about the cashless transaction?
a) Andhra Pradesh
b) Bihar
c) Assam
d) Haryana

2. India has partnered with which country to study the air pollution level in Delhi?
a) US
b) UK
c) Japan
d) Norway

3. Under the Varishtha Pension Bima Yojana 2017, approved by the government on January 24, 2017, a guaranteed rate of return of ______ per annum would be provided for a period of ten years.
a) 6 Percent
b) 7 Percent
c) 8 Percent
d) 9 Percent

4. 'e-health project' will be launched by which state government with support of World Bank (WB)? 
a) Tamil Nadu
b) Assam 
c) Kerala
d) Karnataka 

5. Which of the following country has developed the world’s biggest solar park, Longyangxia Dam Solar Park? 
a) South Korea
b) North korea
c) Japan
d) China

6. What is the name of the theatre on demand service launched by the multiplex chain operator PVR on January 20, 2017?
a) VKAAO
b) RKAAO
c) NKAAo
d) ZKAAO

7. Which committee has recently submitted report on Fiscal Responsibility and Budget Management (FRBM) act to the Union Government? 
a) Sumit Bose committee 
b) N R Madhav committee
c) N K Singh committee 
d) H Mohan committee 

8. The BCSBI has launched an initiative to organise “Know Your Rights” programme across the nation to create awareness on Banking Codes at the grassroot level among the people. Expand BCSBI?
a) Banking Credit and Standards Board of India
b) Business Corporate and Service Board of India
c) Banking Codes and Standards Board of India
d) Business Codes and Security Board of India

9. Who has been appointed as the director of United Nations Information Centre (UNIC), New Delhi?
a) Derk Segaar
b) Margaret Chan
c) Albet Nik
d) Irina Bokova

10. Who has been named as the brand ambassador of the Kings XI Punjab team for the upcoming Indian Premier League?
a) Yuvraj Singh
b) Virender Sehwag
c) Preity Zinta
D) Sanjay Bangar
Answers:

1:c, 2:b, 3:c, 4:c, 5:d, 6:a, 7:c, 8:c, 9:a, 10:b.

Share this