Wednesday, 25 January 2017

Current Affairs Quiz: 25th January 2017

Current Affairs Quiz based on 24th January 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs Quiz: 25th January 2017
1. Which state will become the first Indian state to Send Postal Ballots Electronically to Service Voters? 
a) Uttarakhand
b) Uttar Pradesh
c) Punjab
d) Goa

2. 'Aoba Velox-III' satellite, which has been successfully launched into orbit from the International Space Station (ISS), is belonged to which country? 
a) United States 
b) India
c) Singapore 
d) Switzerland

3. Which of the following country has launched 'Kirameki-2' defense communication satellite to modernise its military communications?
a) North Korea
b) India
c) Singapore 
d) Japan

4. Which country has launched a 10-year plan to boost domestic production of Vegetables to cut dependence on vegetable imports from India?
a) Bangladesh
b) Myanmar
c) Nepal
d) Sri Lanka

5. Which stadium will become the first Indian stadium to have stands named after war heroes? 
a) Eden Gardens stadium, Kolkata 
b) Feroz Shah Kotla Ground, Delhi 
c) M. Chinnaswamy Stadium, Bangalore 
d) Wankhede Stadium, Mumbai 

6. Who was sworn in as the new Prime Minister of Mauritius?
a) Manish Uteem
b) Navin Ramgoolam 
c) Pravind Jugnauth 
d) Anerood Jugnauth 

7. Transportation app Uber will soon launch its on-demand food delivery app ______ in the Indian market.
a) UberFOOD
b) UberEATS
c) UberLUNCH
d) UberBOX

8. The 2017 Pakke-Paga Festival has been held in which state? 
a) Assam
b) Arunachal Pradesh 
c) Sikkim
d) Mizoram 

9. Name the former PepsiCo executive who has been appointed as the new Chief Operating Officer(COO) of Ola?
a) Vishal Kaul
b) Manish Bahti
c) Dinesh Bhagwa
d) Devendra Geol

10. The National Voters’ Day is celebrated on which date in India? 
a) January 26 
b) January 25 
c) January 24 
c) January 23 
Answers:

1:d, 2:c, 3:d, 4:c, 5:a, 6:c, 7:b, 8:b, 9:a, 10:b.  

Share this