Tuesday, 24 January 2017

Current Affairs Quiz: 24th January 2017

Current Affairs Quiz based on 23rd January 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs Quiz: 24th January 2017
1. Jyothirmaya, a milestone in IT sector development was inaugurated by which of the following Chief Minister?
a) Pinarayi Vijayan
b) O Panneerselvam
c) Siddaramaiah
d) K. Chandrashekar Rao

2. The World Economic Forum Annual Meeting 2017 was held in which country?
a) Germany
b) Switzerland 
c) Japan
d) France

3. CNS Ezhou, 31st stealth warship was commissioned by which of the following country?
a) Japan
b) South Korea
c) Japan
d) China

4. The Indian Space Research Organisation (ISRO) is planning to set a new world record in space history by launching _____ satellites in one go on a single rocket in the first week of February, 2017.
a) 92
b) 98
c) 103
d) 108 

5. Who has been appointed as the head of Himachal Pradesh Olympic Association (HPOA) for a four-year term?
a) Atul Menon
b) Praful Patel
c) R.K Khanna
d) Anurag Thakur

6. The three days 2017 Arogya Mitra Conference was held in which state?
a) Haryana
b) Bihar
c) Assam
d) Nagaland

7. Who was recently appointed as a new member of FIFA's Finance Committee for the period of 2017-2021?
a) Atul Mehta
b) Subrata Pal
c) Baichung Bhutia
d) Praful Patel

8. CCI has approved the merger of MakeMyTrip with which other online travel firm?
a) Redbus.in
b) Cleartrip.com
c) Yatra.com
d) Ibibo Group

9. Mumbai based dairy firm Kwality Ltd has signed an MoU with which of the following bank to provide Rs. 4000 crore loans to one lakh farmers?
a) SBI
b) Bank of Baroda
c) ICICI Bank
d) Punjab National Bank

10. Name the renowned Urdu poet who died recently and composed the song for the movie 'Taj Mahal'?
a) Abul Shaan
b) Naqsh Lyallpuri
c) CV Vishveshwara
d) Sahil Amonatov

11. Which bank has launched a contactless credit card facility Wave N Pay?
a) ICICI Bank
b) Bank of Baroda
c) Punjab National Bank
d) State Bank of India

12. Which country has come forward to help Indian Railways to increase the speed of its passenger trains to 200 km per hour?
a) Japan
b) China
c) Russia
d) USA
Answers:

1:a, 2:b, 3:d, 4:c, 5:d, 6:c, 7:d, 8:d, 9:b, 10:b. 11:c, 12:c.

Share this