Monday, 23 January 2017

Current Affairs Quiz: 23rd January 2017

Current Affairs Quiz based on 22nd January 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs Quiz: 23rd January 2017
1. According to the Annual Status Education Report (ASER) 2016, which of the following state has the India's highest reading and mathematics learning levels?
a) Uttarakhand
b) Himachal Pradesh
c) Kerala
d) Tamil Nadu

2. Which echnology giant has emerged as the most innovative company for 2016, according to Boston Consulting Group’s (BCG's) annual list?
a) Apple 
b) Facebook
c) Google
d) Microsoft

3. Which of the following warships has become the India’s first-ever warship to have ATM on board? 
a) INS Ghambhir
b) INS Vikramaditya 
c) INS Arihant 
d) INS Viraat 

4. Who has won the Malaysian Masters Grand Prix Gold tournament 2017?
a) Pornpawee Chochuwong
b) P V Sindhu
c) Saina Nehwal
d) Carolina Marin

5. Which Indian personality will become judge in the 2017 Miss Universe pageant?
a) Lara Dutta
b) Sushmita Sen 
c) Priyanka Chopra 
d) Aishwarya Rai 

6. Which Indian e-commerce company has been ranked as the most trusted brand in The Indian E-tailing Leadership Index 2017?
a) Myntra
b) Amazon
c) Flipkart
d) Snapdeal

7. The India Innovation Index (III) will be developed by which international organization to measure innovation performance of Indian states? 
a) International Monetary Fund (IMF) 
b) World Intellectual Property Organization (WIPO) 
c) Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) 
d) Asian Development Bank (ADB) 

8. “FI@School” a novel programme has been launched by which gramin bank to propagate financial literacy among school children? 
a) Uttarakhand Gramin Bank 
b) Rajasthan Gramin Bank 
c) Assam Gramin Vikash Bank 
d) Kerala Gramin Bank 

9. Which of the following state has set a new world record(More than 3.5 lakh people) by singing the national anthem at an event?
a) Bihar
b) Gujarat
c) Rajasthan
d) Uttar Pradesh

10. Which banks have been banned by the Government to accept deposit under Pradhan Mantri Garib Kalyan Deposit Scheme (PMGKDS)?
a) Foreign Banks
b) Regional Rural Banks
c) Cooperative banks
d) Private banks

Answers:

1:b, 2:a, 3:b, 4:c, 5:b, 6:c, 7:b, 8:d, 9:b, 10:c.

Share this