Sunday, 22 January 2017

Current Affairs Quiz: 22nd January 2017

Current Affairs Quiz based on 21st January 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs Quiz: 22 nd January 2017
1. Which state government has recently launched  "Nasha Mukt campaign" to make the state addidction-free?
a) Punjab
b) Goa
c) Uttarakhand
d) Bihar

2. Which of the following city has been declared as the second capital of Himachal Pradesh?
a) Manali
b) Dharamsala
c) Baddi
d) Solan

3. ISKCON’s Govardhan Eco village has been conferred with the UNWTO Award for Innovation in the category of Non-Governmental Organisations(NGO) at the annual United Nations World Tourism Organisation (UNWTO) Awards for Excellence and Innovation in Tourism at Madrid in Spain. The village is located in which state of India?
a) Bihar
b) Himachal Pradesh
c) Maharashtra
d) Telangana

4. As per the Civil Aviation Ministry the first flight under the UDAN scheme is set to take off in February 2017. What does UDAN stands for?
a) Universal Desh Aviation Nirman
b) Universal Developed Area Network
c) Urban Development in Airflight Network
d) Ude Desh Ke Aam Naagrik

5. Recently, PM Narendra Modi inaugurated the Combined Commanders Conference (CCC) in which city of India?
a) New Delhi
b) Dehradun
c) Kochi
d) Bhopal

6. Donald John Trump has been sworn in as the _________ President of United States of America.
a) 47
b) 46
c) 45
d) 44

7. The Union Ministry of Water Resources, River Development and Ganga Rejuvenation has formed a Negotiations Committee to review which river & its tributaries?
a) Indus
b) Mahanadi
c) Godavari
d) Kaveri

8. How much amount of penalty has been imposed by RBI on Bombay Mercantile Co-operative Bank for violating the KYC and anti-money laundering norms?
a) Rs 82 lakhs
b) Rs 75 lakhs
c) Rs 66 lakhs
d) Rs 62 lakhs

9.Which country inducted its first anti-missile interceptors for Arrow 3 missile defence system in the defence force?
a) Egypt
b) Japan
c) Israel
d) Syria

10. Farrukh Amonatov, who has won the 2017 Delhi International Open chess tournament, is belonged to which country? 
a) Kyrgyzstan 
b) Tajikistan 
c) Iran 
d) Uzbekistan 

Answers:
1:d, 2:b, 3:c, 4:d, 5:b, 6:c, 7:b, 8:b, 9:c, 10:b.   

Share this