Saturday, 21 January 2017

Current Affairs Quiz: 21st January 2017

Current Affairs Quiz based on 20th January 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs Quiz: 21st January 2017
1. The three-day national conference of central and state/UT ministers and secretaries of Tourism, Culture, Youth Affairs and Sports has begun in which state?
a) Uttarakhand
b) Gujarat
d) Haryana
b) Rajasthan

2. Who has been appointed as the new Central Bureau of Investigation (CBI) Director?
a) Anil Sinha
b) Alok Kumar Verma
c) Rakesh Asthana
d) U K Singh

3. What is the India’s GDP growth forecast for FY 17, as per latest report of United Nations World Economic Situation and Prospects (WESP) 2017?
a) 6.2% 
b) 6.6% 
c) 7.2%
d) 7.7% 

4. With which of the following institution the government of India has signed an MoU to set up 1000 Janaushadhi Kendras under the Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Pariyojana (PMBJP) scheme?
a) Indian Farmers Fertiliser Cooperative
b) Amrit Foundation of India
c) National Yuva Cooperative Society
d) Adarsh Co-operative Bank

5. Which of the following firm has become Worldwide Sponsor of Olympic Games through 2028?
a) Alibaba
b) Google
c) Wipro
d) Microsoft

6. Which bank has signed an MoU with India Post Payments Bank(IPPB) to provide technology platform for pilot launch of IPPB?
a) Punjab National Bank
b) State Bank of India
c) ICICI Bank
d) HDFC Bank

7. How much loan amount has been sanctioned by the World Bank for the Tripura Power Upgradation Project?
a) Rs 1,250 crore
b) Rs 1,325 crore
c) Rs 1,354 crore
d) Rs 1,376 crore

8. Who bagged the Pro Wrestling League Season 2 title?
a) Haryana Hammers
b) Bengaluru Yodhas
c) Punjab Royals
d) Uttar Pradesh Warriors

9. Which technology giant has acquired Twitter’s mobile application developer platform Fabric?
a) Atos
b) Facebook
c) Google
d) Microsoft

10. Which Indian actress has won the Favourite Dramatic TV Actress Award in the 2017 People’s Choice Award?
a) Deepika Padukone
b) Aishwarya Rai
c) Aliya Bhatt
d) Priyanka Chopra

Answers:

1:b, 2:b, 3:d, 4:c, 5:a, 6:a, 7:d, 8:c, 9:c, 10:d. 

Share this