Thursday, 19 January 2017

Current Affairs Quiz: 19th January 2017

Current Affairs Quiz based on 18th January 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs Quiz: 17th January 2017
1. Karang has become the India’s first cashless island is located in which state?
a) Assam
b) Manipur
c) Sikkim
d) Nagaland

2. The Ministry of Petroleum and Natural Gas inaugurated one month long oil and gas conservation campaign Saksham-2017 in which state?
a) Assam
b) Manipur
c) Sikkim
d) Nagaland

3. Which state government has recently allowed to the sale of white kerosene in open market?
a) Karnataka 
b) Telangana
c) Bihar
d) Odisha

4. Three-day Pratibha-Parva is being observed in all the government middle schools in which state?
a) Uttar Pradesh
b) Telangana
c) Madhya Pradesh
d) Odisha

5. Name the British Poet who has won the 2016 T.S. Eliot prize for his collection "Jackself"?
a) Mary Shelley 
b) Jacob Polley
c) Ernest Hemingway 
d) John Boyne

6. How many children have been selected for the 2016 national bravery awards?
a) 18
b) 20
c) 23
d) 25

7. Name the bank that launched India’s First Customizable Savings Account to enable the customers to design an account as per their convenience?
a) ICICI Bank
b) HDFC bank
c) YES Bank
d) Axis Bank

8. Name the former Indian cricketer who has recently inducted into Legends Club "Hall of Fame" at the Cricket Club of India in Mumbai?
a) Sachin Tendulkar
b) Kapil Dev
c) Virender Sehwag 
d) Rahul Dravid

9. Who has been elected as the new President of the European Parliament?
a) Antonio Tajani
b) Jack Mock 
c) Jacob Polley
d) Tom Morgen

10. Name the Indian professor who pioneered the work on black holes and died recently?
a) CK Venkata Ramayya 
b) CV Vishveshwara
c) Surjit Singh Barnala
d) Rajiv Palkhivala

Answers:

1:b, 2:d, 3:a, 4:c, 5:b, 6:d, 7:c, 8:b, 9:a, 10:b.  

Share this