Tuesday, 17 January 2017

Current Affairs Quiz: 17th January 2017

Current Affairs Quiz based on 16th January 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs Quiz: 17th January 2017
1. Which state Govt. has launched a mobile app ‘pinakin’ with information on tourism in the state?
a) Kerala
b) Goa
c) Maharashtra
d) Tamil Nadu

2. What is India's rank on recently released global index of talent competitiveness that measures how countries grow, attract and retain talent?
a) 84
b) 88
c) 92
d) 104

3. The Khelo India National Level Competitions for various sports for Under-14 and Under-17 children has inaugurated in which of the following cities?
a) Bhopal
b) New Delhi
c) Jaipur 
d) Nagpur

4. Which of the following mobile application has been launched by Union Ministry of Commerce and Industry (MOCI) for the Special Economic Zone (SEZ) Units and Developers?
a) SEZ Zone
b) SEZ Commerce
c) SEZ India
d) SEZ E

5. Name the author of the book titled 'Jinnah Often Came to Our House' which was recently awarded with the The Hindu Prize 2016?
a) kavita Dev
b) Hansda Sowvendra Shekhar
c) Anil Menon
d) Kiran Doshi

6. Which committee has recently recommended quota for girl students in IITs? 
a) Sumit Bose
b) Abhijit Sen committee
c) Timothy Gonsalves committee 
d) D M Dharmadhikari committee 

7. Surjit Singh Barnala, who passed away recently, was the former governor of which state?
a) Haryana
b) Uttarakhand 
c) Sikkim
d) Uttar Pradesh 

8. Name the country that handed over two ships to the Pakistan Navy to safeguard the strategic Gwadar port?
a) South Korea
b) USA
c) China
d) Israel

9. India has signed an agreement with which country for collaboration in third world countries?
a) US
b) Canada
c) Russia
d) Japan

10. Which team has won the 2017 Vodafone Premier Badminton League (PBL)? 
a) Awadhe Warriors
b) Hyderabad Hunters
c) Mumbai Rockets 
d) Chennai Smashers 

Answers:
1:d, 2:c, 3:b, 4:c, 5:d, 6:c, 7:b, 8:c, 9:a, 10:d.

Share this