Monday, 16 January 2017

Current Affairs Quiz: 16th January 2017

Current Affairs Quiz based on 15th January 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 2017 Questions Quiz
1. Recently, Digital Dakiya scheme has been inaugurated in which state to encourage cashless transactions?
a) Bihar
b) Madhya Pradesh
c) Goa
d) Telangana

2. The two-day annual camel festival has begun in which city of Rajasthan?
a) Bikaner
b) Jaipur
c) Jaisalmer
d) Udaipur

3. Which of the following bank has signed a pact with the State General Reserve Fund of Oman (SGRF)?
a) ICICI Bank
b) Andhra Bank
c) State Bank of India
d) Bank of Baroda

4. Which committee has recently submitted report on Socio Economic and Caste Census (SECC) to the Union Government? 
a) Anand Shukla committee 
b) Nitin Kumar committee
c) Sumit Bose committee 
d) Rajat Sharma committee 

5. Which Indian airline has signed a deal worth $22 billion (Rs 150,000 crore) with US based aircraft manufacturer Boeing for the purchase of up to 205 aircraft?
a) Indigo 
b) SpiceJet 
c) Air Asia
d) Air India

6. Who has won the men's elite full marathon event 2017 in Mumbai?
a) Bornes Kitur
b) Joshua Kirkorir
c) Eliud Barbgetuny
d) Alphonce Simbu 

7. How much interest rate will be offer by Airtel Payments Bank on savings accounts deposits? 
a) 7.20%
b) 7.25%
c) 7.50% 
d) 7.75%

8. Who won Best Actor award at the 62nd Jio Filmfare Awards 2017?
a) Aamir Khan 
b) Shahid Kapoor
c) Manoj Bajpayee
d) Diljit Dosanjh

9. Who will take charge as interim CEO of the Prasar Bharti?
a) Rajeev Singh
b) Jawhar Sircar
c) S C Panda 
d) Manish Dev

10. William Peter Blatty, who passed away recently, was the well-known author of which country? 
a) Canada 
b) United States 
c) France 
d) Germany 

Answers:

1:b, 2:a, 3:c, 4:c, 5:b, 6:d, 7:b, 8:a, 9:a, 10:b.

Share this