Sunday, 15 January 2017

Current Affairs Quiz: 15th January 2017

Current Affairs Quiz based on 14th January 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 2017 Questions Quiz
1. A week-long happiness Festival “Anand Utsav” has begun in which state on the occasion of Makar Sankranti?
a) Bihar
b) Madhya Pradesh
c) Sikkim
d) Himachal Pradesh 

2. India has signed Memorandum of Understanding (MoU) with which country to construct 3000 rain water harvesting systems in northen Jaffna District?
a) Bangladesh 
b) Bhutan
c) Sri Lanka
d) Myanmar

3. The United States has announced the end of a 20-year economic embargo on which country?
a) Haiti
b) Yemen
c) Cuba
d) Sudan

4. The 1st edition of ABU International Television Dance Festival(AIDF) will be held in which city of India?
a) Chennai
b) Delhi
c) Hyderabad
d) New Delhi

5. Who has won the "Ranji title 2016-17"?
a) Mumbai
b) Gujarat
c) Tamil Nadu
d) Jharkhand 

6. The 2017 International Conference on Disability Communication (ICDC) was held in which country? 
a) India 
b) China 
c) South Africa
d) Brazil 

7. India's first wax museum attraction Madame Tussauds will debut in which city of India?
a) New Delhi
b) Mumbai
c) Shimla
d) Pune

8. The three-day International Kite Festival (4th) has begun in which city of India?
a) New Delhi
b) Mumbai
c) Shimla
d) Pune

9.  Name the former MRF director who passed away recently?
a) M Satich
b) T Sreejesh
c) KM Philip
d) Mukhtar Abbas

10. Which Indian hockey player has become a member of International Hockey Federation (FIH) Athletes’ Committee? 
a) Manpreet Singh
b) Nikkin Thimmaiah 
c) PR Sreejesh 
d) S. K. Uthappa

Answers:
1:b, 2:c, 3:d, 4:c, 5:b, 6:a, 7:a, 8:a, 9:c, 10:c.

Share this