Saturday, 14 January 2017

Current Affairs Quiz: 14th January 2017

Current Affairs Quiz based on 13th January 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 2017 Questions Quiz
1. Name the country that signed a 1-trillion yen aid package over the next five years to the Philippines, to improve economic and political relations between the two nations?
a) Japan
b) USA
c) Russia
d) China

2. Name the country that unveiled plans to ban the sale of cigarettes to anyone born after 2015 as part of its part of a tough anti-tobacco strategy?
a) Russia
b) China
c) USA
d) Philippines

3. The President of which country announced withdrawal of Wet Foot, Dry Foot Policy for Cubans?
a) Japan
b) USA
c) Russia
d) China

4. “Festival of India” will be organised by which of the following countries? 
a) Egypt
b) Mauritius 
c) Zambia 
d) Ghana 

5. The Government of India has increased the minimum monthly pension to _____ per person, besides a two-fold hike in exgratia amount for central government employees.
a) 8,000
b) 9,000
c) 10,000
d) 12,000

6. Which country has become the world’s first country to officially recognise parkour as a sport? 
a) US 
b) Canada
c) Malaysia 
d) United Kingdom 

7. Name the bank that recently introduced a voice biometrics authentication system for its phone banking clients?
a) HDFC Bank
b) Citi Bank
c) ICICI Bank
d) Axis Bank

8. India's first solar powered boat was launched in which of the following states?
a) West Bengal
b) Tamil Nadu
c) Kerala
d) Goa

9. Who has been appointed as the president of Maharashtra Cricket Association (MCA)?
a) Sharad Pawar
b) Ravi Shastri
c) Mohit Vedant
d) Ashish Shelar

10. Who has been appointed as the CEO of Tata Consultancy Services(TCS)?
a) Natarajan Chandrasekaran
b) Ganapathy Subramaniam
c) Rajesh Gopinathan
d) Nowroji Saklatwala

Answers:
1:a, 2:a, 3:b, 4:d, 5:b, 6:d, 7:b, 8:c, 9:d, 10:c.


Share this