Friday, 13 January 2017

Current Affairs Quiz: 13th January 2017

Current Affairs Quiz based on 12th January 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 2017 Questions Quiz
1. Which state has signed the Memorandum of Understanding (MoU) with National Dairy Development Board (NDDB) to promote dairy development in the state?
a) Assam
b) Sikkim
c) Arunachal Pradesh
d) Gujarat

2. The world’s first ‘Gender Literature Festival’ will be held in which city of India?
a) New Delhi
b) Patna
c) Lucknow
d) Bhopal

3. Magh Mela festival (month-long) has begun in which city of India?
a) Haridwar
b) Patna
c) Lucknow
d) Allahabad

4. Which state government will launch e-wallet “Tokapoisa.in” for cashless transaction in local language? 
a) Assam
b) Sikkim
c) Arunachal Pradesh
d) Gujarat

5. Name the bank that introduced digital wallets to install point of sale (PoS) terminals at counters in temples of Tamil Nadu?
a) SBI
b) ICICI Bank
c) HDFC Bank
d) Andhra bank

6. INS Khanderi, the second Scorpene class submarine was launched at the Mazagon Dock Shipbuilders Limited (MDL) in which dockyard? 
a) Mumbai
b) Visakhapatnam
c) Kochi
d) Kolkata

7. The 2017 World Economic Forum (WEF) annual meeting will be held in which country? 
a) India 
b) Malaysia
c) Switzerland 
d) South Africa 

8. Who has been appointed as the president of BMW Group India?
a) Sahil Dev
b) Vikram Pawah
c) Kapil Mehta
d) Ravi Geol

9. Name the politician who will be getting a monthly pension of Rs 10,000 under JP Senani Samman Pension Scheme?
a) Mulayam Singh Yadav
b) Shivpal Yadav
c) Ramesh Pokhriyal
d) Lalu Prasad Yadav

10. Which Indian teenager has won the Young Travel Photographer Of The Year (TPOTY) award 2016?
a) Sakshi Nikunj 
b) Mohit Mehta 
c) Ankit Kumar 
d) Darpan Basak 

Answers:

1:c, 2:b, 3:d, 4:a, 5:c, 6:a, 7:c, 8:b, 9:d, 10:d. 

Share this