Thursday, 12 January 2017

Current Affairs Quiz: 12th January 2017

Current Affairs Quiz based on 11th January 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 2017 Questions Quiz
1. PM Narendra Modi inaugurated India’s first international exchange India INX, a subsidiary of the Bombay Stock Exchange (BSE) in which city of India?
a) Gurugram
b) Gandhinagar
c) New Delhi
d) Jaipur  

2. The 2nd international kite festival will be held in which state of India?
a) Gujarat
b) Telangana
c) Punjab
d) Maharashtra

3. The 21st National Youth Festival (NYF) will be organized from January 12 to 16 in which city?
a) Gurugram
b) Panipat
c) Hisar
d) Rohtak

4. The World Bank has decelerated India's growth for 2016-17 fiscal to _____ from its previous estimate of 7.6%.
a) 7%
b) 7.1%
c) 7.2%
d) 7.3%

5. The 3-day International Conference and Exhibition on Re-enforced Plastics (ICERP) was launched by Defence Minister Manohar Parrikar in which city of India?
a) Nagpur
b) Pune
c) Mumbai
d) Delhi

6. Indian Space Research Organisation (ISRO) recently signed a partnership agreement with which country for satellite launch technology?
a) Japan
b) USA
c) Canada
d) France

7. Akhada is the authorized biography of which former wrestler and a coach?
a) Mahavir Singh Phogat
b) Sushil Kumar
c) Abhishek Das
d) Dinesh Veera

8. Outgoing US President Barack Obama has selected ____ Indian-American scientists among 102 researchers for the Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers (PECASE).
a) 2
b) 3
c) 4
d) 5

9. The FIFA Council decided to expand the FIFA World Cup to a 48-team competition as of which of the following editions?
a) 2018
b) 2022
c) 2026
d) 2030

10. Name the Mumbai youngster who won the Scottish Junior Open Squash championship at Edinburgh?
a) Manish Verma  
b) Shreyas Mehta
c) Devesh Mishra
d) Kapil Bisht

Answer:

1:b, 2:b, 3:d, 4:a, 5:c, 6:d, 7:a, 8:c, 9:c, 10:b.

Share this