Wednesday, 11 January 2017

Current Affairs Quiz: 11th January 2017

Current Affairs Quiz based on 10th January 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 2017 Questions Quiz
1. Name the footballer who was named the world’s best player for the year 2016?
a) Antoine Griezmann
b) Lionel Messi
c) Cristiano Ronaldo
d) Neymar

2. Which  state government has launched India’s largest public WiFi service?
a) Kerala
b) Karnataka
c) Telangana
d) Maharashtra 

3. Prime Minister Narendra Modi inaugurated the Nobel Prize Series Exhibition in which city of India?
a) Dehradun
b) Gandhinagar
c) New Delhi
d) Ahmedabad

4. Who has been honoured by the US Embassy on January 8,  2017 for his immense contribution to the India-US partnership on tuberculosis (TB)?
a) Amitabh Bachchan
b) Ranveer Singh
c) Sachin Tendulkar
d) Priyanka Chopra

5. Which country successfully test-fired its first Submarine-Launched Cruise Missile (SLCM) Babur-3 capable of carrying a nuclear warhead?
a) Bangladesh
b) Pakistan
c) India
d) China

6. In which state Sex Ratio at Birth (SRB) touched 900-mark after a gap of two decades?
a) Punjab
b) Bihar
c) Rajasthan
d) Haryana

7. Who was appointed as the new Chief Executive Officer of Flipkart?
a) Mukesh Bansal
b) Kalyan Krishnamurthy
c) Ashutosh Lawania
d) Binny Bansal

8. Who was appointed as the new brand ambassador of smartphone brand Gionee?
a) Alia Bhatt
b) Virat Kohli
c) Ranveer Singh
d) Rohit Sharma

9. Which of the following movies won the 74th Golden Globes Best Motion Picture Award in the Drama category?
a) Moonlight
b) La La Land
c) Nocturnal Animals
d) Fences

10. Haryana has decided to set up the ‘State level Prarambh School for Teachers Education’ at village Silani in district ______ over an area of 10 acres.
a) Karnal
b) Hisar
c) Ambala
d) Jhajjar

Answer: 

1:c, 2:d, 3:b, 4:a, 5:b, 6:d, 7:b, 8:b, 9:a, 10:d.

Share this