Tuesday, 10 January 2017

Current Affairs Quiz: 10th January 2017

Current Affairs Quiz based on 9th January 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 2017 Questions Quiz
1. The 20th Edition of the National Conference for e-Governance 2016-17 has begun in which city of India?
a) New Delhi
b) Visakhapatnam
c) Bhopal
d) Nagpur

2. Power Minister Piyush Goyal unveiled world's largest street light replacement programme in which city?
a) Lucknow
b) New Delhi
c) Bhopal
d) Nagpur

3. Which state government has come up with India's first student startup and innovation policy?
a) Gujarat 
b) Telangana
c) Punjab
d) Bihar

4. The 11th annual Blind Challenge Car Rally was organised in which city, to raise awareness about the issues concerning the visually-impaired?
a) New Delhi
b) Visakhapatnam
c) Bhopal
d) Nagpur

5. Which country will become the world’s first country to switch off FM radio? 
a) France
b) Switzerland 
c) Norway 
d) Finland 

6. Who has been appointed as the MD & CEO of SBI Pension Funds Pvt Ltd (SBIPFPL)?
a) Dinesh Mishra
b) Kumar  Sharadindu
c) Monoj Tyagi
d) Ravish Pandey

7. Who has been honoured with the Life Time Achievement (LTA) award at the 2017 Jaipur International Film Festival (JIFF)? 
a) Ranveer Singh
b) Amitabh Bachchan 
c) Nasruddin Shah
d) Ramesh Prasad 

8. Prime Minister Narendra Modi has inaugurated the 8th edition of 'Vibrant Gujarat Global Investors Summit 2017' in which city of Gujarat?
a) Surat
b) Gandhinagar
c) Ahmedabad
d) Jamnagar

9. The book “The Untold Vajpayee: Politician and Paradox” has been authored by whom? 
a) Arun Shourie 
b) Chaudhary Devi Lal
c) Lal Krishna Advani 
d) Ullekh NP 

10. The Union Government has made mandatory Aadhaar card for workers in rural areas enrolled under the Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Scheme (MGNREGA) from ____.
a) March 1, 2017
b) April 1, 2017
c) May 1, 2017
d) June 1, 2017

Answers:

1:b, 2:b, 3:a, 4:c, 5:c, 6:b, 7:d, 8:b, 9:d, 10:b.

Share this