Tuesday, 31 January 2017

Current Affairs 31st January 2017: Quiz

Current Affairs Quiz based on 30th January 2017 Current Affairs & News for all competitive-govt. Exams:

Current Affairs 31st January 2017 Quiz
1. Which state government has decided to bring an amendment to the Prevention of Cruelty to Animals Act (PCA), 1960 for conducting traditional sports of Kambala and bull-cart race in the State?
a) Tamil Nadu
b) Telangana
c) Kerala
d) Karnataka 

2. Who has been crowned as the Miss Universe 2016?
a) Andrea Tovar
b) Roshmitha Harimurthy
c) Iris Mittenaere
d) Raquel Pelissier

3. Who has been appointed as the head of four-member Committee of Administrators to run Board of Control for Cricket in India (BCCI)?
a) Ramachandra Guha
b) Vinod Rai 
c) Vikram Limaye
d) Diana Edulji

4. The India Meteorological Department has planned to set up Weather Stations in how many districts by the end of 2019?
a) 710 Districts
b) 690 Districts
c) 660 Districts
d) 620 Districts

5. India Post has received final payments bank licence from the Reserve Bank of India (RBI). Who has been appointed as the interim Managing Director and CEO of India Post Payment Bank (IPPB)?
a) Manish Thakur
b) AP Singh
c) K Mohan
d) O P Singh

6. Which national leprosy awareness campaign has been organised by the Union Government on 2017 Anti Leprosy Day (ALD)? 
a) Sparsh campaign
b) Samarth campaign 
c) Saath campaign 
d) Sandesh campaign 

7. A Personal Status and Inheritance Court for non Muslims would be set up in which country to ensure equal service to all sections of the society?
a) Riyah, Saudi Arabia
b) Baghdad, Iraq
c) Kabul, Afghanistan
d) Abu Dhabi, UAE

8. Deshpande Foundations is set to launch India’s largest startup incubation centre in which city of Karnataka by the end of September 2017?
a) Bengaluru
b) Bhopal
c) Hubballi
d) Mangalore

9. The 2017 North East Film Festival (NEFF) has started in which of the following cities? 
a) Guwahati 
b) Shillong 
c) Kolkata
d) Pune 

10. Centre has decided to spend how much amount in the development of 1253 km of road in Assam into National Highway?
a) Rs 11,000 crore
b) Rs 25,000 crore
c) Rs 10,000 crore
d) Rs 15,000 crores
Answers:

1:d, 2:c, 3:b, 4:c, 5:b, 6:a, 7:d, 8:c, 9:d, 10:d.

Share this