Sunday, 11 December 2016

GA, GK Questions asked in IBPS RRB PO MAINS 2016 Exam (11th Dec)

GA, GK Questions asked in IBPS RRB PO MAINS 2016

1. In which state Periyar Tiger Reserve is situated ? 
Answer: Kerala

2. Who is the president of SOUTH AFRICA? 
Answer: Jacob Zuma

3. Fidel Castro belongs to which field? 
Answer: Former Prime Minister of Cuba

4. India defeated which country in Kabbadi World Cup? 
Answer: Iran

5.What is the theme of APEC Summit 2016? 
Answer: Quality Growth and Human Development

6. Who won the Jnanpith Award 2016?
Answer:  Raghuveer Chaudhary

7. Who is the author of the book 'The Wealth of Nations'? 
Answer: Adam Smith

8. Who has introduced UPI ? 
Answer: NPCI

9. Oliver Hart and Bengt Holmstrom won the Nobel prize in Economics for-
Answer: their contributions to contract theory"

10. What is the currency of JAMBIA? 
Answer: Kwacha 

11. what is the capital of Lithuania? 
Answer: Vilnius

12. When is NRI Day is celebrated ? 
Answer: 09th January

13.Who has been awarded the 'Dada Saheb Phalke'  2016 Award? 
Answer: Manoj Kumar

14. How many bands of tax rates have been fixed at GST
Answer: Four

15. Who is currently the Minister of Statistics and Programme Implementation in the Government of India?
Answer: D. V. Sadananda Gowda

16. Which country has topped the Ease of Doing Business rankings in 2016?
Answer: Singapore

17. How much amount for DeenDayal Upadhyaya Gram Jyoti Yojana (DDUGJY)?
Answer: 76,000 crore

18. Which country will host the Games in 2018?
Answer: Indonesia

19. PV Sindhu beat Chinese Sun Yu to win the _______Super Series badminton championship. 
Answer: China Open

20. The Nobel Prize in Literature 2016?
Answer:  Bob Dylan.

21.  With the Wimbledon win, Serena Williams has now won 22 Grand Slam titles, a record equal to---
Answer: Steffi Graf

22. Airtel Payments Bank has rolled out its pilot in which state?
Answer: Rajasthan

23. The government of India passed controversial legislation that requires large companies to spend at least --------- of their profits every year on corporate social responsibility (CSR).
Answer: 2 per cent

24. The Walt Disney World Resort celebrated its ------- anniversary.
Answer: 45th

25. Who is the present President of Israel
Answer: Reuven Rivlin

26. What is the Repo Rate after the fourth Bi- Monthly Monetary Pilicy?
Answer: 6.25 Per Cent

27. The Pushkar Fair or locally Pushkar ka Mela is an annual five-day camel and livestock fair held in the town of Pushkar in the state of __________
Answer: Rajasthan

28. No 1 ATP Ranking after US Open?
Answer: Andy Murray

29. Tianhe-2, a supercomputer developed by Which country's  National University of Defense Technology, retains its position as the world's No. 1 system with a performance?
Answer: China

30. The world's most famous mouse (Mickey Mouse ) is celebrating his?
Answer:  88th birthday

31. Union Cabinet approves Shyama Prasad Mukherji Rurban Mission to drive economic, social and infrastructure development in rural areas. The mission aims to create _____ such Rurban growth clusters over the next 3 years, across the country. 

Answer: 300




Share this