Wednesday, 14 December 2016

Current Affairs Questions 14th December 2016

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current Affairs 2016 Questions
1. What is India's rank in the most vacation deprived country globally according to Expedia Vacation Deprivation Report 2016?
a) 3rd
b) 4th
c) 5th
d) 6th

2. Who has been appointed as the UNICEF Global Goodwill Ambassador to promote child rights at the UNICEF 70th anniversary event?
a) Priyanka Chopra
b) Deepika Padukone
c) Ranveer Singh
d) Diya Mirza

3. Who won the prestigious 2016 Ballon d'Or award for fourth time?
a) Lionel Messi
b) Gareth Bale
c) Cristiano Ronaldo
d) Neymar

4. Which state Government has launched India’s first amphibious bus project?
a) Haryana 
b) Punjab 
c) Uttar Pradesh 
d) Madhya Pradesh

5. Who has been appointed as the new Director-General of the Inter-Services Intelligence (ISI)?
a) Rizwan Akhtar
b) Naveed Mukhtar
c) Sayeed Ahmed
d) Iqbal Sayed 

6. Which state has become the first Indian state to launch crop insurance claim distribution programme? 
a) Haryana 
b) Punjab 
c) Uttar Pradesh 
d) Madhya Pradesh 

7. India has signed three agreements with which county to enhance strategic partnership?
a) Indonesia 
b) Japan
c) Myanmar
d) Vietnam

8. Who won the World Billiards Championships title recently?
a) Peter Gilchrist 
b) Geet Sethi
c) Pankaj Advani
d) Aditya Mehta

9. The first India-China think tank forum was held in which of the following city? 
a) Guangzhou 
b) Shanghai 
c) New Delhi 
d) Beijing 

10. Which technological giant has tied up with union government for online River Water and Air Quality Monitoring (WAQM) systems? 
a) Infosys 
b) Wipro 
c) Reliance  
d) Intel

Answers:
1:b, 2:a, 3:c, 4:b, 5:b, 6:d, 7:a, 8:c, 9:c, 10:d.

Share this