Thursday, 8 December 2016

Current Affairs Questions 8th December 2016

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current Affairs Questions
1. Which of the following country topped the global education rankings (Pisa rankings) run by the Organisation for Economic Co-operation and Development, (OECD)?
a) Japan 
b) Estonia
c) Singapore
d) Taiwan

2. Who will be the next Chief Justice of India (CJI)?
a) T. S. Thakur
b) Jagdish Singh Khehar
c) Ravish Mishra
d) Sukhvindar Singh

3. The five-day festival IISF-2016 has begun in which city of India?
a) Nagpur
b) jaipur
c) New Delhi
d) Kurukshetra

4. Which state Chief Minister has launched AP Purse mobile app featuring 13 mobile banking and 10 mobile wallet options?
a) Arunachal Pradesh 
b) Assam
c) Odisha
d) Andhra Pradesh  

5. “2016 Indra NAVY” naval exercise will be held between India and which country? 
a) Russia 
b) United States 
c) Japan 
d) China 

6. Name India’s earth observation satellite that was launched on 7 December 2016 from Sriharikota?
a) Resourcesat -1
b) Resourcesat -1A
c) Resourcesat -2
d) Resourcesat -2A

7. Which of the following bank has bagged the ‘Best MSME Bank Award 2016’ instituted by Assocham?
a) Andhra Bank
b) Corporation Bank
c) Vijaya Bank
d) Union Bank

8. Which of the following bank has bagged the ‘Best Bank for SME Lending award’ instituted by Assocham?
a) Andhra Bank
b) Corporation Bank
c) Vijaya Bank
d) Union Bank 

9. Name the noted journalist who passed away recently and was the close ally of Late Jayalalitha?
a) Cho S Ramaswamy
b) Phulel Singh Sujlana
c) Diwaliben Bhil
d) Balu Anand

10. Dr BR Ambedkar's birth anniversary to be observed as 'Water Day' across the India on which date? 
a) 12 March
b) 12 April
c) 14 April
d) 14 May

Answers:

1:c, 2:b, 3:c, 4:d, 5:a, 6:d, 7:b, 8:c, 9:a, 10:c.

Share this