Wednesday, 7 December 2016

Current Affairs Questions 7th December 2016

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current Affairs Questions
1. Who was sworn in as the Chief Minister of Tamil Nadu following death of Chief Minister Jayalalithaa?
a) P. Thangamani
b) O. Panneerselvam
c) D. Jayakumar
d) M. K. Stalin

2. Which of the following bilateral maritime exercise  has begun between the Indian Navy and the Royal Navy (British Navy) in Mumbai?
a) Pachim Leher
b) Konkan 16
c) Navy Dosti
d) Parakram

3. Which state government has formed a special panel to stop child trafficking?
a) Assam
b) Uttar Pradesh
c) Bihar
d) West Bengal

4. India’s largest public sector trading body MMTC(Metals and Minerals Trading goldCorporation) has tied-up with which bank to sell government-minted Indian Gold Coin(24 Karat)?
a) Punjab National Bank
b) ICICI Bank
c) NABARD
d) State Bank of India (SBI)

5. Which state government will provide free textbooks for students of classes IX and X to increase enrolment in the state-funded schools and reduce dropout rate?
a) Assam
b) Uttar Pradesh
c) Bihar
d) West Bengal

6. Name the Indian bank that recently launched a digital banking service known as SIMsePay?
a) Canara Bank
b) State Bank of India
c) Axis Bank
d) Yes Bank

7. Who was recently elected as the President of Uzbekistan?
a) Sarwar Otamuratov
b) Hotamzhon Ketmonov
c) Shavkat Mirziyoyev
d) Narimon Umarov

8. Who has inaugurated the first ever International Gita Mahotsav in Kurukshetra, Haryana?
a) Narendra Modi
b) Pranab Mukherjee
c) Arun Jaitley
d) Rajnath Singh

9. Who was recently appointed as the Chief of the Directorate General of Civil Aviation?
a) B.S. Bhullar
b) M Sathiyavathy
c) Pashupati Ashok Gajapathi
d) None of the above

10. Who has been appointed as a senior vice president of Asian Football Confederation?
a) Anurag Thakur
b) Sachin Pilot
c) Praful Patel
d) Manish Mukherjee

Answers:

1:b, 2:b, 3:d, 4:d, 5:a, 6:d, 7:c, 8:b, 9:a, 10:c.

Share this