Monday, 5 December 2016

Current Affairs Questions 5th December 2016

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current Affairs Questions for IBPS Clerk 2016
1. The sixth 'Heart of Asia' ministerial conference has begun in which city of India?
a) New Delhi
b) Jaipur
c) Amritsar
d) Hisar

2. The National Green Tribunal (NGT) has banned the use of disposable plastic in which city Of India?
a) Delhi and NCR
b) Kanpur
c) Dehradun
d) Dhanbad

3. Name the UAE-based Indian girl who has won 2016 prestigious International Children's Peace Prize for her fight for climate justice and combating environmental degradation?
a) Kehkashan Basu 
b) Neha Gupta 
c) Manisha Gopi
d) Abraham M Keita

4. Name the General Motors CEO who was elected in economic and job-creation panel of US President Donald Trump?
b) Ginni Rometty
c) Larry Ellison
d) Travis Kalanick
d) Mary Barra 

5. Who has won the 2016 International Association of Athletics Federations (IAAF) male Athlete of the Year award? 
a) LeBron James
b) Usain Bolt 
c) Wayde van Niekerk 
d) Elaine Thompson 

6. Who has been appointed as the interim Chief Executive Officer (CEO) of the National Stock Exchange of India (NSE)? 
a) Munir Geol
b) L S Khan
c) J Ravichandran 
d) S S Nadkarni 

7. Who won Miss Supranational 2016, an international beauty pageant?
a) Neha Gupta
b) Srinidhi Shetty
c) Vidisha Joshi
d) Deepti Bedi 

8. Which women's cricket team won the 2016 Asia Cup T20?
a) Pakistan
b) India
c) Thailand
d) Sri Lanka

9. How many satellites is ISRO planning to launch in one go in January 2017?
a) 23
b) 43
c) 83
d) 21

10. India has signed four agreements with which country on visas, cyberspace and investments?
a) US
b) India
c) Qatar 
d) Canada

Answers:
1:c, 2:a, 3:a, 4:d, 5:b, 6:c, 7:b, 8:b, 9:c, 10:c.

Share this