Sunday, 4 December 2016

Current Affairs Questions 4th December 2016

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current Affairs Questions for IBPS Clerk 2016
1. Which Indian Airport is the most connected airport in India, according to air travel intelligence company OAG?
a) Indira Gandhi International Airport New Delhi
b) Chhatrapati Shivaji International Airport Mumbai
c) Chennai International Airport
d) Netaji Subhas Chandra Bose International Airport

2. The Hornbill Festival has begun in which state of India?
a) uttarakhand
b) Assam
c) Nagaland
d) Goa

3. Who has been chosen as the 2016 Sports Illustrated's Sportsperson of the Year, becoming the second athlete ever to win the award twice?
a) Michael Phelps
b) LeBron James
c) Usain bolt
d) Rafael Nadal

4. Which Indian city has been honoured with the best cities of 2016 award in recognition of its programme on solid waste management? 
a) New Delhi
b) Kolkata
c) Pune
d) Shimla

5. Edible oil firm Ruchi Soya Industries launched an initiative to provide banking assistance to farmers, in association with which bank ?
a) ICICI Bank
b) HDFC Bank
c) State Bank of India (SBI)
d) Union bank

6. Which international organisation has inscribed Yoga in the representative list of Intangible Cultural Heritage of Humanity? 
a) UNIDO 
c) UNICEF 
c) UNISDR 
d) UNESCO 

7. Which of the following villages became the first cashless village in Maharashtra?
a) Dwarso
b) Akola
c) Amravarti
d) Dhasai

8. Which Formula One player announced his shocking retirement recently?
a) Lewis Hamilton
b) Sebastian Vettel
c) Fernando Alonso
d) Nico Rosberg

9. Who has been officially named the King of Thailand?
a) PremTinsulanonda
b) Maha Vajiralongkorn
c) PrayutChan-o-cha
d) Bhumibol Adulyadei

10. The 2016 Tripitak Sutrapath Mahotasava has started in which state of India? 
a) Uttarakhand
b) Assam 
c) Nagaland 
d) Bihar 

Answers:
1:a, 2:c, 3:b, 4:b, 5:c, 6:d, 7:d, 8:d, 9:b, 10:d.

Share this