Saturday, 3 December 2016

Current Affairs Questions 3rd December 2016

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current Affairs Questions for IBPS Clerk 2016
1. Who will hold additional charge of the Director of Central Bureau of Investigation (CBI)?
a) Rakesh Asthana
b) Ajay Sharma
c) O P Singh
d) Kapil Mistri

2. Who was awarded with the 2016 Indian Council for Cultural Relations (ICCR) “Distinguished Indologist” Award? 
a) Mahila Heinrich 
b) Michael Kosterlitz 
c) Yu Long Yu 
d) Yoshinori Ohsumi 

3. Which country has created the world’s first ‘water-wave laser’ that emits a beam through the interaction of light and water waves?
a) China
b) Israel 
c) Japan
d) France

4. Which of the following Indian space technology start-up has tied up with Indian Space Research Organisation (ISRO) to send its rover to moon?
a) Mico Soft
b) Druva Software
c) Team Indus
d) Web Engage

5. Name the country whose football association has won the Asian Football Council's Developing Member Association of the Year Award?
a) China
b) Nepal
c) Bhutan
d) India

6. The 2016 World Ayurveda Congress will be held in which Indian city? 
a) New Delhi
b) Kolkata
c) Haridwar
d) Nagpur

7. Who was honoured with the 'Audrey Hepburn Humanitarian Award' for her work as UNICEF Goodwill Ambassador?
a) Katy Perry
b) Emma Watson
c) Emma Stone
d) Taylor Swift

8. Who has been honoured with the Lifetime Achievement Award at the 2016 Raymond Crossward Book award? 
a) Ruskin Bond 
b) Roopa Pai 
c) Amitav Ghosh 
d) Gulzar 

9. Which Indian company recently started health insurance arm?
a) Reliance India Ltd
b) Adani Enterprises
c) Aditya Birla Group
d) Tata Group

10. What is the India’s GDP growth forecast for FY 17, as per recently report by Morgan Stanley?
a) 7.3% 
b) 7.5% 
c) 7.7% 
d) 7.6% 

Answers:
1:a, 2:c, 3:b, 4:c, 5:d, 6:b, 7:a, 8:a, 9:c, 10:a.

Share this