Friday, 30 December 2016

Current Affairs Questions 30th December 2016

Current Affairs Quiz based on 29th December 2016 Current Affairs & News for all competitive Exams:

Current Affairs 2016 Questions Quiz
1. Name the country that launched pair two high-resolution remote sensing satellites 'Super View-1, 01 and 02' to get commercial images?
a) Canada
b) China
c) South Korea 
d) North Korea

2. Which state Government has decided to set up country’s first Caterpillar Train that will fly over city’s traffic?
a) Haryana 
b) Punjab
c) Delhi
d) Tamil Nadu

3. Name the Rajasthani writer who has been chosen for the 26th Bihari Puraskar, 2016 by the K K Birla Foundation?
a) O P Gupta
b) Hemant Shesh 
c) Om Thanvi 
d) Satya Narayan  

4. Which bank has introduced a full-fledged NRI-focused mobile banking application called SIB Mirror+?
a) ICICI Bank 
b) Andhra Bank
c) South Indian Bank
d) IDBI Bank

5. The 2016 National Children Science Congress (NCSC) programme has started in which of the following cities? 
a) Pune
b) Nagpur
c) New Delhi 
d) Ahmedabad  

6. India has signed an agreement with which country for green and sustainable construction?
a) Nepal
b) Myanmar
c) Bangladesh
d) Bhutan

7. The four-day World Bhojpuri Conference has begun in which city of India?
a) Varanasi
b) Lucknow
c) Kanpur
d) Patna

8. The Union Government has launched Integrated Voice Response System (IVRS) system in a bid to tackle the ______.
a) Unwanted calls
b) Unwanted sms
c) Call drop menace
d) Network Error

9. Sunderlal Patwa, who passed away recently, was the former chief minister of which state of India? 
a) Haryana 
b) Uttar Pradesh 
c) Madhya Pradesh 
d) Punjab

10. The Central Govt of India has recently approved investments of Rs266 crore rupees under AMRUT for improving water supply and sewerage networks in _______.
a) Haryana
b) Punjab
c) Uttar Pradesh
d) Delhi

Answers:

1:b, 2:a, 3:d, 4:c, 5:a, 6:d, 7:a, 8:c, 9:c, 10:d.

Share this