Thursday, 29 December 2016

Current Affairs Questions 29th December 2016

Current Affairs Quiz based on 28th December 2016 Current Affairs & News for all competitive Exams:

Current Affairs 2016 Questions Quiz
1. Who has been appointed as the new Lieutenant Governor (administrator) of Delhi?
a) Sunil Bajpayee
b) Anil Baijal
c) Mohit Surah
d) Ravish Mishra

2. Who has been appointed as the new deputy governor of Reserve Bank of India (RBI) recently?
a) S S Mundra 
b) N S Vishwanathan
c) Viral Acharya
d) R Gandhi

3. Nedumkayam in Malappuram District, became the first cashless and digital tribal colony in the country is located in which state?
a) Tamil Nadu
b) Telangana
c) Gujarat
d) Kerala 

4. Which state govt has launched Nagar Uday Abhiyan rallies across the state?
a) Uttarakhand
b) Madhya Pradesh
c) Gujarat
d) Kerala 

5. “Bank Sakhi” scheme has been launched by which grameen bank of India? 
a) Madhyanchal Gramin Bank (MGB) 
b) Narmada Jhabua Gramin Bank (NJGB) 
c) Prathama Bank 
d) Karnataka Vikas Grameen Bank (KVGB)

6. Who has been appointed as the Brand Ambassador For Commerical Vehicles of Tata Motors?
a) Akshay Kumar
b) Ranveer Singh
c) Rohit Sharma
d) Ajinkya Rahane

7. Which state Government has approached the Union Government for allowing use of antlers of spotted deer and sambar of Ayurveda medicines?
a) Tamil Nadu
b) Telangana
c) Gujarat
d) Kerala 

8. The registration fees for Indian citizenship of which neighboring countries’ Hindus have been reduced to Rs. 100? 
a) Pakistan, Myanmar and Bhutan 
b) Pakistan, Sri Lanka and Bangladesh 
c) Pakistan, China and Sri Lanka 
d) Pakistan, Afghanistan and Bangladesh 

9. The prestigious 2022 National Games will be held in which of the following states?
a) Meghalaya 
b) Uttarakhand
c) Tripura
d) Assam

10. Name the cricketer who made history on December 27 by scoring 359 runs, highest unbeaten score by an opening batsman in first-class cricket?
a) Rohit Pandey
b) Samit Gohel
c) Krishna Udayasankar 
d) Shatrujeet Nath 

Answers:

1:b, 2:c, 3:d, 4:b, 5:d, 6:a, 7:d, 8:d, 9:a, 10:b.

Share this