Wednesday, 28 December 2016

Current Affairs Questions 28th December 2016

Current Affairs Quiz based on 27th December 2016 Current Affairs & News for all competitive Exams:

Current Affairs 2016 Questions Quiz
1. Which state govt. has launched 25 bio-diesel buses in the state to reduce pollution caused by diesel buses?
a) Telangana
b) Uttar Pradesh
c) Karnataka
d) Kerala

2. The 'Digi Dhan Mela' has been organised in which of the following cities?
a) Gurugram 
b) New Delhi
c) Noida
d) Hisar

3. Which of the following company will launch “Digitally Safe Consumer” campaign in India? 
a) Facebook 
b) Apple 
c) Microsoft
d) Google 

4. How much amount has been approved by PM Narendra Modi for Char Dham highway development project?
a) Rs 10,000 crore
b) Rs 12,000 crore
c) Rs 14,000 crore
d) Rs 15,000 crore

5. Name the actor who has launched his app "BeingInTouch" recently?
a) Hritik Roshan
b) Salman Khan
c) Aamir Khan
d) Ranveer Singh 

6. The  Chief Minister of Uttar Pradesh Akhilesh Yadav has laid a foundation stone of the Film, Television and Liberal Arts Institute in which city?
a) varanasi
b) Kanpur
c) Agra
d) Lucknow 

7. Which country has successfully tested the latest version of its fifth-generation stealth fighter jet J-31 (FC-31 Gyrfalcon)?
a) Japan
b) canada
c) China
d) North Korea

8. Name the country that recently passed a new law to levy environment tax on polluters, especially on heavy industries?
a) Japan
b) canada
c) China
d) India

9. “Nock-Ten” typhoon has recently hit which country? 
a) Malaysia 
b) Philippines 
c) Indonesia 
d) Maldives 

10. George Michael, who passed away recently, was the famous singer of which country? 
a) England 
b) Germany 
c) United States 
d) France 

Answers:

1:c, 2:a, 3:d, 4:b, 5:b, 6:d, 7:c, 8:c, 9:b, 10:a.

Share this