Monday, 26 December 2016

Current Affairs Questions 26th December 2016

Current Affairs Quiz based on 25th December 2016 Current Affairs & News for all competitive Exams:

Current Affairs 2016 Questions Quiz
1. Which IT firm has partnered with the Ministry of Consumer Affairs for a campaign called 'Digitally Safe Consumer' to help protect consumer interest online?
a) Facebook
b) Google
c) Micromax
d) Apple

2. India signed a power purchase agreement with which country to export additional 240 MW?
a) Bhutan
b) Sri Lanka
c) Bangladesh
d) Nepal

3. “EazyPay” a mobile-based application for merchants has been launched by which of the following banks? 
a) State Bank of India 
b) ICICI Bank 
c) HDFC Bank 
d) Punjab National Bank 

4. Who will receive PETA’s person of the year award for her dedication to promoting the rescue of homeless dogs and cats, as well as her compassion for animals abused and killed for their skin?
a) Dia Mirza
b) Madhuri Dixit
c) Sunny Leone 
d) Parineeti Chopra

5. Name the Indian naval vessel that reached Cape Town in South Africa to participate in the Cape to Rio 2017 race?
a) INS Vikrant
b) INS Mhadei
c) INS Mumbai
d) INS Chakra

6. Who has featured on top of the Lord's Cricket Ground's Top 20 Players of 2016?
a) Ravichandran Ashwin
b) Virat Kohli
c) A B De Villiers
d) Joe Root

7. Which Union Ministry/Government Agency launched the Performance on Health Outcomes Index to rank various States on the basis of health indicators?
a) Ministry of Health and Family Welfare
b) NITI Aayog
c) Ministry of Women and Child Development
d) Ministry of Human Resources Development
  
8. The Good Governance Day (GGD) is observed on which day in India? 
a) December 23 
b) December 24 
c) December 25 
d) December 26

9. What is the latest service introduced by Google to enhance public convenience?
a) Find your way to nearest toilet
b) Find your way to nearest petrol pump
c) Find your way to the nearest gym
d) Find your way to the nearest parlour 

10. Who has won the 2016 All India Football Federation (AIFF) Player of the Year? 
a) Rowllin Borges 
b) Uvena Fernandes 
c) Gurpreet Singh Sandhu 
d) Jeje Lalpekhlua

Answers:
1:b, 2:d, 3:b, 4:c, 5:b, 6:b, 7:b, 8:c, 9:a, 10:d.

Share this