Sunday, 25 December 2016

Current Affairs Questions 25th December 2016

Current Affairs Quiz based on 24th December 2016 Current Affairs & News for all competitive Exams:

Current Affairs 2016 Questions Quiz
1. Which state Government has launched the Biju Sishu Surakshya Yojana, to nurture the orphan and HIV-infected children?
a) Bihar
b) Haryana 
c) Punjab 
d) Odisha

2. Which of the following Web Portal was launched by Power Minister Piyush Goyal to facilitate Flexibility in Utilization of Domestic Coal?
a) Coal India
b) Coal Mitra
c) Coal Show
d) Coal Mic

3. Which bank has become first bank in the country to roll out all-in-one payments platform?
a) ICICI Bank
b) HDFC Bank
c) SBI
d) Axis bank

4. Pratikar-I, the first-ever joint military exercise will be held between Nepal and which of the following countries? 
a) India
b) Japan 
c) United States 
d) China

5. Who has been chosen for the prestigious Jnanpith Award for 2016?
a) Devi Prasah
b) Abhinav Agarwal
c) Shankha Ghosh
d) Manish Verma

6. The first 2G (Second Generation) ethanol bio-refinery will be set up in which state of India? 
a) Bihar
b) Haryana 
c) Punjab 
d) Odisha

7. Jagannatha Verma, who passed away recently, was the famous actor of which language? 
a) Tamil 
b) Telugu 
c) Malayalam 
d) Odia 

8. Who has won the 2016 Kids Golf World Championship? 
a) Methu Denish 
b) Arjun Bhati 
c) Anant Pal 
d) Monish Bindra 

9. Which famous personality has topped the 2016 Forbes India celebrity 100 List?
a) Shahrukh khan 
b) Virat Kohli 
c) Salman Khan 
d) Priyanka Chopra 

10. National Consumer Day is observed every year in India on which date?
a) 22nd December
b) 23rd December
c) 24th December
d) 24th December

Answers:
1:d, 2:b, 3:a, 4:d, 5:c, 6:c, 7:c, 8:b, 9:c, 10:c.

Share this