Saturday, 24 December 2016

Current Affairs Questions 24th December 2016

Current Affairs Quiz based on 23rd December 2016 Current Affairs & News for all competitive Exams:

Current Affairs 2016 Questions Quiz
1. Name the country that became the first country in the world to use drones for national mail service?
a) Germany
b) China
c) Japan
d) France

2. Union Minister of State for Ayush Shripad Yesso Naik has inaugurated the North Eastern Institute of Ayurveda and Homeopathy (NEIAH) in which state?
a) Meghalaya
b) Tripura
c) Assam
d) Sikkim

3. Who will head the reently reconstituted a committee on assisting the Krishna River Management Board (KRMB)?
a) N.N. Rai
b) Pradeep Kumar Shukla
c) A.K. Bajaj
d) Gopala Krishnan

4. Which state will become the first Indian state to have 24×7 helpline for forests? 
a) Uttarakhan
b) Maharashtra 
c) Uttar Pradesh 
d) Madhya Pradesh

5. World's first solar road made with 30,000 square feet of solar panels has been opened in which country?
a) Germany
b) China
c) Japan
d) France

6. Who of the following has won the 2016 Sastra Ramanujan award for mathematics? 
a) Maksym Radziwill 
b) James Maynard 
c) Peter Scholze 
d) Zhiwei Yun 

7. Which country has successfully launched a solid fuel rocket, Epsilon-2?
a) China
b) Japan
c) Germany
d) North Korea

8. Who won the 2016 FIFA Team of the Year title?
a) Brazil
b) Belgium 
c) Germany
d) Argentina 

9. Who has been appointed as the brand ambassador of Luggage maker American Tourister?
a) Rohit Sharma
b) Virat Kohli
c) Vijender Singh
d) Ranveer Singh

10. Who has become the highest advance taxpaying actor?
a) Aamir Khan
b) Ranbir Kapoor
c) Hrithik Roshan
d) Salman Khan

Answer:

1:d, 2:a, 3:c, 4:b, 5:d, 6:a, 7:b, 8:d, 9:b, 10:c.

Share this