Friday, 23 December 2016

Current Affairs Questions 23rd December 2016

Current Affairs Quiz based on 22nd December 2016 Current Affairs & News for all competitive Exams:

Current Affairs 2016 Questions Quiz
1. Name the country that launched TanSat, a global carbon dioxide (CO2) monitoring satellite to understand the effects of climate change?
a) Japan
b) China
c) North Korea
d) US

2. Prime Minister Narendra Modi will lay the foundation stone of Chhatrapati Shivaji Maharaj memorial at an island in which sea?
a) Andaman Sea
b) Bay of Bengal
c) Arabian Sea
d) Laccadive Sea

3. Name the domestic mobile wallet platform that tied up with Indian dairy co-operative Amul to help customers make cashless payments at its outlets?
a) Paytm
b) Freecharge
c) MobiKwik 
d) mCent 

4. Name the state that announced its own Aerospace and Defence Policy 2016?
a) Uttarakhand
b) kerala
c) Haryana
d) Gujarat

5. Who  has become the first Indian to be appointed as the global ambassador of the hair care brand Pantene?
a) Disha Patani
b) Priyanka Chopra
c) Aiswarya Rai
d) Deepika Padukone

6. Which of the following movies have made it to the long list of 336 feature films eligible for the Oscars?
a) Pink
b) Sultan
c) MS Dhoni: The Untold Story
d) Rustom

7. Name the city that became the first free Wi-Fi city in the North-East region?
a) Aizawl 
b) Dispur
c) Agartala
d) Shilong

8. Who of the following won the Sahitya Akademi Award 2016 for the Hindi language?
a) Manish Dev
b) Kamal Vora
c) Nasira Sharma
d) Gita Upadhyay

9. Who has been named the ICC Cricketer of the Year and the ICC Test cricketer of the Year at ICC awards 2016?
a) Virat Kohli
b) AB De Villiers
c) Joe Root
d) Ravichandran Ashwin

10. The urban local body of which city won the Platinum Award in the Outstanding Digital Initiative category as part of the Digital India Awards 2016?
a) Chennai
b) Surat
c) Shimla
d) Chandigarh

Answers:

1:b, 2:c, 3:c, 4:d, 5:b, 6:c, 7:a, 8:c, 9:d, 10:b.

Share this