Thursday, 22 December 2016

Current Affairs Questions 22nd December 2016

Current Affairs Quiz based on 21st December 2016 Current Affairs & News for all competitive Exams:

Current Affairs 2016 Questions Quiz
1. India’s first cashless bazaar has been launched in which state of India?
a) Gujarat
b) Kerala
c) Chhattisgarh  
d) Assam

2. Which state govt. has issued "petro cards" to drivers working with the state government for cashless payments of fuel?
a) Bihar
b) Haryana
c) Uttarakhand  
d) Assam

3. Which union ministry has won gold medal in the Web Ratna category of 2016 Digital India Awards? 
a) Ministry of Rural Development 
b) Ministry of Health and Family Welfare 
c) Ministry of Human Resource Development
d) Ministry of Tourism 

4. Which state govt. has announced that a separate Ministry will be created for Other Backward Classes (OBCs)?
a) Maharashtra 
b) Gujarat
c) Chhattisgarh  
d) Bihar

5. Name the world's first chat operating system which allows developers to build customised apps, bots and integrations?
a) AlloOs
b) FlockOS
c) ZenoOS
d) MigOs

6. The union govt. has announced to provide what amount for protection and development of the world heritage island  Majuli (Assam)?
a) 200 crore rupees
b) 207 crore rupees
c) 210 crore rupees
d) 212 crore rupees

7. India has received the maximum Foreign Direct Investment (FDI) inflows from which county in 2015-16?
a) Japan
b) US
c) Mauritius
d) Singapore 

8. According to the Forbes magazine report, what is India's rank in the world largest economy in terms of the size of the economy?
a) 4th
b) 5th
c) 6th
d) 7th

9. Which telecom company has paired up with SBI to launch a mobile app in Assam to facilitate cashless transactions?
a) BSNL
b) Airtel
c) Vodafone India
d) Reliance Jio

10. The Global Wind Power Installed Capacity Index was recently topped by which of the following countries?
a) India
b) Germany
c) Russia
d) China  

Answers:

1:c, 2:b, 3:b, 4:a, 5:b, 6:b, 7:d, 8:b, 9:a, 10:d.

Share this