Wednesday, 21 December 2016

Current Affairs Questions 21st December 2016

Current Affairs Quiz based on 20 December 2016 Current Affairs & News for all competitive Exams:

Current Affairs 2016 Questions Quiz
1. The five-day India-Nepal Folk Crafts Festival (INCF-2016) has begun in which city? 
a) New Delhi
b) Kathmandu
c) Mahendranagar
d) Tanakpur  

2. Which High Court recently banned the unauthorised functioning of ‘Sharia Courts’ in the state?
a) Nainital High Court 
b) Allahabad High Court
c) Madras High Court
d) Kerala High Court

3. Scientists have found a huge ‘dead zone’ of an estimated 60,000 square kilometres in  which area?
a) Bay of Bengal
b) Arabian Sea
c) Indian Ocean
d) South China Sea

4. Name the bank that bagged the SKOCH silver award for attaining the position of No. 1 channel partner of LIC of India for the past three financial years?
a) ICICI Bank
b) Andhra Bank
c) Union Bank
d) Corporation Bank

5. International Human Solidarity Day is observed on which date?
a) 19th December
b) 20th December
c) 21th December
d) 22nd December

6. Name the Tamil poet whose statue was recently inaugurated on the bank of River Ganga in Haridwar?
a) Mamulanar
b) Agastya
c) Thiruvalluvar 
d) Nakkirar

7. India signed six Agreements with which country including in the fields of tourism, agriculture and food industry?
a) Tajikistan
b) Kyrgyzstan 
c) singapore
d) Nepal 

8. Which of the following states has attained 100% Aadhaar saturation in India?
a) Uttarakhand
b) Himachal Pradesh 
c) Uttar Pradesh 
d) Tamil Nadu 

9. The Central Board of Trustees of the Employees Provident Fund Organisation (EPFO) reduced the interest rate payable on their PF savings for 2016-17 to
a) 5.65 percent
b) 6.65 percent
c) 8.65 percent
d) 8.80 percent

10. What is India’s rank in the Global Wind Power Installed Capacity index?
a) 8th 
b) 7th
c) 6th 
d) 4th

Answers:

1:b, 2:c, 3:a, 4:d, 5:b, 6:c, 7:b, 8:b, 9:c, 10:d.

Share this