Thursday, 1 December 2016

Current Affairs Questions 1st December 2016

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current Affairs Questions for IBPS Clerk 2016
1. Asia’s first & longest cycle highway has been inaugurated in which state?
a) Gujarat
b) Madhya Pradesh
c) Sikkim 
d) Uttar Pradesh

2. What was India's rank among the 136 economies in terms of enabling cross border trade based on a report of World Economic Forum (WEF)?
a) 96th
b) 102nd
c) 106th
d) 130th

3. Which Indian state will become the first state in India to go cashless? 
a) Gujarat
b) Goa 
c) Sikkim 
d) Kerala

4. Who was recently appointed as the Chief Secretary of Delhi?
a) Naveen Mehta
b) K. K. Sharma
c) Santosh Yadav
d) M. M. Kutty

5. Who will head the Committee of Chief Ministers on demonetisation that was constituted recently? 
a) Manohar Lal Khattar 
b) Pinarayi Vijayan 
c) Shaktikanta Das 
d) N Chandrababu Naidu 

6. Which country will honour the families of 1668 martyrs of the Indian Army who fought in the India-Pakistan war 1971?
a) Bangladesh
b) Pakistan
c) India
d) US

7.  Recently, RBI reduced the monthly cash withdrawal limit from the  Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana (PMJDY) accounts to what amount?
a) Rs 4000
b) Rs 5000
c) Rs 8000
d) Rs 10000

8. Which advisory committee has been formed by the Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI) on service providers? 
a) G S Mehta committee 
b) M S Sahoo committee 
c) Mohandas Pai committee 
d) O P Singh committee 

9. Who among the following has won the bronze medal at the IBSF World Snooker Championship in Doha?
a) Geet Sethi
b) Kamal Chawla
c) Pankaj Advani
d) Aditya Mehta

10. The book “Swimmer Among the Stars” has been authored by whom? 
a) Shashi Tharoor
b) Kanishk Tharoor 
c) Nikunj Juneja 
d) Amitav Ghosh 

Answers:
1:d, 2:b, 3:b, 4:d, 5:d, 6:a, 7:d, 8:c, 9:c, 10:b.  

Share this