Monday, 19 December 2016

Current Affairs Questions 19th December 2016

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current Affairs 2016 Questions Quiz
1. Name the bank that launched MobiCash Mobile Wallet to bring a Wallet both for smart and feature phones?
a) ICICI Bank
b) HDFc Bank
c) SBI
d) Corporation Bank

2. Who has been appointed as the new chief of Intelligence Bureau (IB)?
a) Rajiv Jain
b) Bipin Rawat
c) Anil Dhasmana
d) Birender Singh Dhanoa

3. Who has been appointed as the new Indian Army Chief?
a) Rajiv Jain
b) Bipin Rawat
c) Anil Dhasmana
d) Birender Singh Dhanoa

4. Which state government has launched “Immunization Incentives and Information Programme” to increase immunization rates of children between the age group of 0-12 months?
a) Uttar Pradesh
b) Assam
c) Punjab
d) Haryana 

5. The Government has formed an inter- ministerial task force to look into all the strategic aspects of Indus Water Treaty (IWT) with Pakistan. The Task force will be headed by?
a) Manish Geol
b) Harish Jain
c) Anil Dhasmana
d) Nripendra Mishra

6. The 2016 World Confluence of Humanity, Power and Spirituality has started in which country? 
a) Bhutan
b) India 
c) Nigeria 
d) Egypt 

7. Name the Indian politician who has stepped down as president of the Mumbai Cricket Association (MCA)?
a) Praful Patel
b) Sharad Pawar
c) Anurag Thakur
d) Rajeev Shukla

8. India signed four agreements with which country on double taxation avoidance, money laundering and counter-terrorism?
a) Bhutan
b) Egypt  
c) Nigeria 
d) Tajikistan

9. Noted television journalist and talk show host Arnab Goswami  has launched his ‘new venture’. Name the new venture of Arnab Goswami?
a) Times Now
b) FirstCall
c) Republic
d) CallIndia

10. Which of the following districts will become the India’s first carbon neutral district? 
a) Shimla 
b) Majuli 
c) Nainital
d) Mysuru 

Answers:

1:c, 2:a, 3:b, 4:d, 5:d, 6:b, 7:b, 8:d, 9:c, 10:b. 

Share this