Sunday, 18 December 2016

Current Affairs Questions 18th December 2016

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current Affairs 2016 Questions
1. Which City Municipal Corporation has been selected for Digital India Silver Award in the category of “Most Innovative Citizen Engagement”?
a) Hyderabad
b) Coimbatore 
c) Bangalore
d) Shimla

2. Which state government has launched a subsidised meal scheme 'Annapurna Rasoi'?
a) Tamil Nadu
b) Gujarat
c) Rajasthan 
d) Telangana

3. The Union Government will deploy what number of Zila Swachh Bharat Preraks (ZSBPs) (One in each district) across the country to boost Swachh Bharat Abhiyan?
a) 500
b) 600
c) 700
8) 800

4. Which Union Ministry is implementing the Swasthya Raksha Programme to promote health education in villages?
a) Ministry of AYUSH
b) Ministry of Health and Family Welfare
c) Ministry of Rural Development
d) Ministry of Women and Child Development

5. The Economic Times Asian Business Leaders’ Conclave 2016 has been held in which country? 
a) India 
b) Malaysia 
c) Singapore 
d) Indonesia 

6. Which female MP has replaced Anurag Thakur as the Chief of BJP’s Youth Wing?
a) Poonam Mahajan
b) Riti Pathak
c) Meenakshi Lekhi
d) Sumitra Mahajan

7. Who was selected for the SIES-Sri Chandrasekarendra Saraswati National Eminence Award?
a) Narendra Modi
b) Harish Rawat
c) K Chandra Shekhar Rao
d) Devendra Fadnavis

8. Who has been appointed as the head of Audi India?
a) Rahil Ansari
b) Minish Gupta
c) Devansh Malik
d) Dipesh Mehta 

9. The Rights of Persons with Disabilities (Equal Opportunities, Protection of Rights and Full Participation) Bill, 2016 seeks to enhance reservation for Divyangs in government jobs from 3% to
a) 4%
b) 5%
c) 6%
d) 7%

10. e-Tourist Visa facility is extended to what number of countries?
a) 141
b) 151
c) 161
d) 171

Answers:

1:b, 2:c, 3:b, 4:a, 5:b, 6:a, 7:d, 8:a, 9:a, 10:c.

Share this