Saturday, 17 December 2016

Current Affairs Questions 17th December 2016

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current Affairs 2016 Questions
1. Name the state that became the first Indian state to launch Mahila Police Volunteer (MPV) initiative? 
a) Telangana
b) Uttar Pradesh 
c) Uttarakhand 
d) Haryana 

2. Sahaj International School, India’s first transgender school will come up in which of the following cities? 
a) New Delhi
b) Chennai 
c) Kochi 
d) Jodhpur 

3. Who has been conferred  with “Global Agriculture Leadership Award 2016”?
a) Ratan Tata
b) Sachin Bansal
c) Mukesh Ambani
d) Anil Ambani

4. “2016 EKUVERIN” the joint military exercise has started between India and which country? 
a) Japan 
b) Maldives 
c) China 
d) South Africa 

5. Which state Government has initiated a project to make the river island Majuli as the first ever Carbon Neutral District in India?
a) Sikkim
b) Assam 
c) Tripura
d) West Bengal

6. Name the Nigeria's Environment Minister who has been appointed as the UN's Deputy Secretary-General?
a) Diyali Malik
b) Rabina Shaikh
c) Amina Mohammed
d) Disul Monhal

7. Which state will provide free LPG connections to those BPL families who were missed in the 2011 Socio Economic Caste Census?
a) Punjab 
b) Haryana
c) Uttar Pradesh
d) Gujarat 

8. Who has been appointed as the Director General(DG) and Chief Executive Officer (CEO) of the Indian Institute of Corporate Affairs (IICA)?
a) Manish Gupta
b) Sunil Arora
c) O P Singh
d) Akhil Mohan

9. India and ASEAN (Association of Southeast Asian Nations) have set a target of trading at ____ billion dollars to be achieved by 2020.
a) 100
b) 200
c) 300
d) 400

10. Which Indian batswoman has been named in the ICC Women’s team of the year 2016? 
a) Ekta Bisht
b) Smriti Mandhana
c) Veda Krishnamurthy 
d) Mithali Raj 

Answers:

1:d, 2:c, 3:a, 4:b, 5:b, 6:c, 7:a, 8:b, 9:a, 10:b.

Share this