Friday, 16 December 2016

Current Affairs Questions 16th December 2016

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current Affairs 2016 Questions
1. Who has been appointed as the Chief Executive of the Indian Banks Association (IBA)?
a) V G Kannan
b) M V Tanksale
c) Manish Gupta
d) Dinesh Kashyap

2. Prime Minister Narendra Modi was placed at 9th position among 74 of the world’s most powerful people list released by the Forbes Magazine.Who topped the list of 2016 world’s most powerful people?
a) Donald Trump 
b) Angela Merkel
c) Vladimir Putin
d) Barack Obama

3. Indian Railways has tied up with which Indian bank to install 10000 POS machines?
a) ICICI Bank
b) SBI 
c) Union Bank of India
d) Corporation Bank

4. India's largest indoor sports arena will come up in which of the following states? 
a) Uttar Pradesh
b) Assam 
c) West Bengal 
d) Telangana 

5. Name the Russian city that was stripped from hosting the 2017 Bobsleigh and Skeleton World Championships by International Bobsleigh and Skeleton Federation?
a) Kazan
b) Moscow
c) Saratov
d) Sochi

6. Which Indian airport has become the second airport in the Asia-Pacific region to achieve carbon neutral status?
a) Kempegowda International Airport, Bangalore
b) Sardar Vallabhbhai Patel International Airport, Ahmedabad
c) Indira Gandhi International (IGI) Airport, New Delhi 
d) Rajiv Gandhi International Airport (RGIA), Hyderabad

7. Which e-commerce company has introduced its unlimited ad-free online streaming service in India?
a) Snapdeal
b) Flipkart
c) Amazon
d) Alibaba

8. Who has been appointed as the chairman of state-owned Life Insurance Corporation (LIC) for 5 years?
a) VK Sharma
b) SK Roy
c) J P Singh
d) O P Nayal

9. Who was named as the World’s Most powerful CEO by Forbes?
a) Mark Zuckerberg
b) Larry Page
c) Jeff Bezos
d) Elon Musk 

10. Who was conferred with the Golden Jubilee Lifetime Achievement Award by the Sports Journalists’ Association of Mumbai (SJAM)? 
a) Kapil Dev 
b) Sunil Gavaskar 
c) Ajit Wadekar 
d) Virendra Sehwag

Answers:

1:a, 2:c, 3:b, 4:c, 5:d, 6:d, 7:c, 8:a, 9:b, 10:b.

Share this