Thursday, 15 December 2016

Current Affairs Questions 15th December 2016

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current Affairs 2016 Questions
1. Which Union Minister has been named as one of 15 Foreign Policy Global Thinkers?
a) Arun jaitley
b) Sushma Swaraj
c) Rajnath Singh
d) Narendra Modi 

2. Who won the Badminton World Federation (BWF) 2016 Most Improved Player of the Year award?
a) Saina Nehwal
b) Srikanth Kidambi
c) Ratchanok Intanon
d) PV Sindhu

3. Name the country that abolished the controversial Kafala Labour System?
a) Iraq
b) Kuwait
c) Qatar
d) Oman

4. The sixth edition of Asia Pacific Ministerial Conference on Housing and Urban Development (APMCHUD) has begun in which city?
a) New Delhi
b) Jaipur
c) Bhopal
d) Mumbai 

5. “Vanjeevan” the National Resource Centre for Tribal Livelihood will be launched in which state?
a) Assam 
b) Bihar
c) Odisha
d) Sikkim 

6. According to the recently released 2016 IHS Jane’s Defence Budgets report, India has become the world’s ______ largest defence spender. 
a) first
b) third
c) fourth 
d) fifth

7. Who was named ITF (International Tennis Federation) World Champions of the year 2016?
a) Simona Halep
b) Angelique Kerber
c) Agnieszka Radwanska
d) Dominika Cibulkova

8. Which bank has tied-up with e-grocer Grofers to deliver cash at doorstep, allowing customers to get cash of up to Rs 2,000 when they order grocery online?
a) Yes Bank
b) ICICI Bank
c) HDFC Bank
d) IDBI Bank

9. The motivational book 'Many Everest": An Inspiring Journey of Transforming Dream into Reality' has been penned by whom?
a) Ravish Mishra
b) Ravindra Kumar
c) Devendra Prasad
d) Ali Parveen

10. The Indian Oil Corporation recently announced how much discount on petrol and diesel fuel purchases, if the payment is made using digital means?
a) 0.25 percent
b) 0.50 percent
c) 0.75 percent
d) 1 percent

Answers:

1:b, 2:d, 3:c, 4:a, 5:c, 6:c, 7:b, 8:a, 9:b, 10:c.


Share this