Tuesday, 13 December 2016

Current Affairs Questions 13th December 2016

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current Affairs 2016 Questions
1. Name the country that launched Fengyun-4 satellite, first of its new generation weather satellites into geostationary orbit?
a) US
b) France
c) Japan
d) China

2. Which state Government has recently launched a mobile App 'LeZgo' that provides latest information about tourist attractions in the state?
a) Madhya Pradesh
b) Rajasthan
c) Uttarakhand
d) Haryana

3. Which state Government has tied up with Tata Trusts to acquire digital platforms to strengthen the public distribution system (PDS) in the state?
a) Uttar Pradesh
b) Madhya Pradesh
c) Uttarakhand
d) Haryana

4. Which state Government has launched five months long Narmada Seva Yatra to turn the Narmada river pollution free?
a) Maharashtra
b) Madhya Pradesh
c) Gujarat
d) Telangana

5. Gotthard Base Tunnel (GBT) is the world’s longest and deepest tunnel has started regular commercial rail service in which country?
a) Switzerland
b) China
c) Finland
d) Japan

6. Who was appointed as industry director of Facebook India’s-commerce, retail, travel and financial services verticals?
a) J P Singh
b) Pallonji Mistry
c) Kapil Misra
d) Pulkit Trivedi

7. Tamil Nadu and Andhra Pradesh were put on high alert due to a cyclonic storm that was formed in Bay of Bengal. Name the Cyclone?
a) Vardah
b) Kyant
c) Nada
d) BOB 04

8. Who has been elected as the new prime minister of New Zealand?
a) John Key
b) Paul Bennett 
c) Bill English
d) Steven Joyce

9. Name the foundation who’s 100 Million for 100 Million campaign was flagged off by President Pranab Mukherjee Campaign on his 81st birth anniversary?
a) Azim Premji Foundation
b) Children's Development Trust
c) SOS Children's Villages India
d) Kailash Satyarthi Children’s Foundation

10. Who was recently conferred with the Officer of the Legion of Honour, highest French civilian distinction?
a) JJ Singh
b) John Kerry
c) Richard Verma
d) Paolo Gentiloni

Answers:

1:d, 2:b, 3:a, 4:b, 5:a, 6:d, 7:a, 8:c, 9:d, 10:b.  

Share this