Sunday, 11 December 2016

Current Affairs Questions 11th December 2016

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current Affairs 2016 Questions
1. Which of the following country has launched a Kounotori 6 (HTV-6) spacecraft that will deliver a large magnetic tether, a space junk collector technology into orbit?
a) China
b) Japna
c) South Korea
d) Canada

2. What was the theme of the Human Rights Day that was observed on 10 December 2016?
a) Our Rights, Our Freedoms, Always
b) Every day is Human Rights Day
c) My Voice Counts
d) Stand up for someone’s rights today

3. International film festival of Kerala has begun in which city?
a) Kochi
b) Aluva
c) Thiruvananthapuram
d) Kannur 

4. Name the free-to-air channel that was launched by Union Ministry of Electronics and Information Technology to promote digital payments?
a) DigiIndia TV
b) Pathshala Tv
c) Digi TV
d) Digishala Tv

5. Which android app dedicated to Army Veterans and Veer Naris has been launched by Indian Army? 
a) Veterans Outreach App 
b) Veterans Outroute App 
c) Veterans Outbunch App 
d) Veterans Outrail App 

6. Which High Court has struck down the Special Backward Classes reservation given to Gujjars and five other communities of the state. Name the state?
a) Haryana
b) Rajasthan
c) Delhi
d) Uttarakhand

7. Name the sports person who topped the list of highest-paid athletes of all time?
a) LeBron James
b) Tiger Woods
c) Arnold Palmer
d) Michael Jordan

8. Name the state that has decided to introduce new policy for providing permissions through online for high-rise buildings and layouts?
a) Telangana
b) Jharkhand
c) Andhra Pradesh 
d) Odisha

9. The first elite men’s senior national boxing tournament has started in which state of India? 
a) Hisar
b) Pune 
c) Guwahati 
d) Gangtok

10. Who won the 2016 IBSF World Billiards Long Up title? 
a) Peter Gilchrist
b) Sourav Kothari 
c) Pankaj Arjan Advani
d) Geet Sethi

Answers:

1:b, 2:d, 3:c, 4:d, 5:a, 6:b, 7:d, 8:c, 9:d, 10:a.

Share this