Saturday, 10 December 2016

Current Affairs Questions 10th December 2016

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current Affairs 2016 Questions
1. What is India's rank among 163 countries in the 2016 Global Terrorism Index (GTI)?
a) 6th
b) 7th
c) 8th
d) 9th

2. Which city will host 2016 “Laureates and Leaders” summit for children from December 10 to 11, 2016? 
a) Jaipur
b) New Delhi 
c) Bhopal 
d) Nagpur

3. What was the theme of the 2016 International Anti-Corruption Day that was observed on 9 december?
a) Break the corruption chain
b) Act against Corruption Today
c) Anti-Corruption free world
d) United against corruption for development, peace and security

4. Which state government has launched Haritha Keralam Mission, a comprehensive programme for creating new sustainable development perspectives in the state?
a) Tamil Nadu 
b) kerala
c) Telangana
d) Goa

5. The 2016 India-Arab Partnership Conference will be held in which country? 
a) India 
b) Iran
c) Oman 
d) Iran 

6. Which Indian organisation announced to provide financial support to eligible banks for deployment of 2 POS devices each in 1 Lakh villages with population of less than 10000?
a) RBI
b) NABARD
c) NITI Aayog
d) FASSAI

7. Who was appointed as the Non-Executive Chairperson of IDFC Bank?
a) Deepa Mehta
b) Veena Mankar
c) Namita Mishra
d) Mira Tewari

8. Which high court of India has termed the practice of triple talaq (Talaq-e-bidat) among Muslims as unconstitutional? 
a) Allahabad High Court
b) Delhi High Court 
c) Calcutta High Court 
d) Mumbai High Court 

9. Name the Young Indian racer who has been signed by Formula 3's top team Carlin for the 2017 FIA F3 European Championship?
a) Kapil Mehta
b) Devesh Geol
c) Nitin Mukherjee
d) Jehan Daruvala

10. Name the first American astronaut to Orbit Earth who passed away recently?
a) Alan Shepard
b) John Glenn
c) Buzz Aldrin
d) Guion Bluford

Answers:
1:b, 2:b, 3:d, 4:b, 5:c, 6:b, 7:b, 8:a, 9:d, 10:b.

Share this