Tuesday, 6 December 2016

Current Affairs for IBPS Clerk 2016

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current Affairs for IBPS Clerk 2016
1. Who won the online reader's poll for TIME magazine's Person of the Year 2016?
a) Julian Assange
b) Hillary Clinton 
c) Narendra Modi
d) Donald Trump

2. Which of the following mobile application launched by Union Tribal Affairs Minister Jual Oram to promote breastfeeding and keep a tab on 'inappropriate' promotion of baby food items?
a) Stanpan App
b) Stanpan Suraksha
c) Breastfeeding App
d) Breastfeeding Now

3. Name the E-commerce giant that launched its global startup program 'Launchpad' in India?
a) Amazon 
b) Alibaba
c) Snapdeal
d) Flipkart

4. Name the Indian Golfer who became the oldest golfer to win an Asian Tour title at Delhi Golf Club (DGC) after winning the Panasonic Open India?
a) Jeev Milkha Singh
b) Arjun Atwal
c) Jyoti Randhawa
d) Mukesh Kumar

5. Who was appointed as the Chief Executive Officer and Director of Airtel DTH business?
a) Shashi Arora
b) Sunil Taldar
c) Gopal Vittal
d) Manish Varma

6. Which nation’s Prime Minister announced his surprise resignation on 5 December 2016, saying it is the right time to leave politics?
a) UK
b) New Zealand
c) Spain
d) France

7. NITI Aayog will provide what amount for every district in the country as seed money to kick start to encourage digital payment system?
a) 2 lakh rupees
b) 5 lakh rupees
c) 8 lakh rupees
d) 10 lakh rupees

8. The union govt. has allocated what amount for celebrating the 350th birth anniversary of Guru Govind Singh?
a) 100 Cr rupees
b) 200 Cr rupees
c) 300 Cr rupees
d) 500 Cr rupees 

9. Name the Italy's Prime Minister who has announced recently to step down after losing a referendum on constitutional reform?
a) Matteo Salvini
b) Matteo Renzi 
c) Silvio Berlusconi
d) Elisa Isoardi

10. The International Volunteer Day (IVD) is observed across the world on which date?
a) 2th December
b) 4th December
c) 5th December
d) 6th December

Answers:
1:c, 2:b, 3:a, 4:d, 5:b, 6:b, 7:b, 8:a, 9:b, 10:c.

Share this