Tuesday, 20 December 2016

Current Affairs 20th December 2016 (Quiz)

Current Affairs Quiz based on 19 December 2016 Current Affairs & News for IBPS Clerk and Other Exams:

Current Affairs 2016 Questions Quiz
1. Who has been appointed as the brand ambassador of Assam tourism?
a) Pankhuri Gidwani
b) Priyanka Chopra
c) Deepika Padukone
d) Madhuri Dixit

2. Who has been crowned Miss World 2016 at the MGM National Harbor in Oxon Hill, Maryland(USA)?
a) Natasha Mannuela
b) Yaritza Miguelina
c) Stephanie Del Valle
d) Pankhuri Gidwani

3. The 66th edition of the Miss World pageant recently concluded in the United States of America. Who represented India at the World stage?
a) Sushruthi Krishna
b) Priyadarshini Chatterjee 
c) Rajkanya Baruah
d) Pankhuri Gidwani

4. The Union Power Ministry is going to launch which of the following mobile application to provide real time data of all six lakh villages of the country?
a) Data India
b) GARV-II
c) Total India
d) Power India

5. Which of the following portal will be launhed by Department of Telecom (DoT) to check radiation compliance of mobile towers?
a) Mobile Connect
b) Sanchar Tower
c) Tarang Sanchar
d) Mobile Tarang

6. The world’s first cloned goat bearing superfine Cashmere wool was born in which country?
a) India
b) China
c) Bhutan
d) Brazil

7. India’s first ever Indian Institute of Skills will be set up in this city?
a) Hyderabad
b) Kanpur
c) New Delhi
d) Chennai

8. Which private sector bank has partnered with Ola to provide cash-on-demand at customer’s doorstep?
a) YES Bank
b) ICICI Bank
c) HDFC Bank
d) Axis Bank

9. The Thal Favang Kut festival has started in which state of India? 
a) Tripura 
b) Assam
c) Nagaland
d) Mizoram 

10.  Who won the 2016 Indian Super League(ISL) football tournament?
a) Atletico de Kolkata
b) Kerala Blasters
c) Chennaiyin
d) NorthEast United

Answers:

1:b, 2:c, 3:b, 4:b, 5:c, 6:b, 7:b, 8:a, 9:d, 10:a.

Share this