Saturday, 31 December 2016

Computer Awareness for Bank Exams (Quiz)

Computer Awareness for IBPS PO 2016

1. ____________ controls the way in which the computer system functions and provides a means by which users can interact with the computer.
A. The operating system
B. The motherboard
C. The platform
D. Application software

2. The difference between people with access to computers and the Internet and those without this access is known as the:
A. digital divide.
B. Internet divide.
C. Web divide.
D. cyberway divide.

3. Servers are computers that provide resources to other computers connected to a:
A. mainframe
B. supercomputer
C. network
D. client

4. Word processing, spreadsheet, and photo-editing are examples of:
A. application software.
B. system software.
C. operating system software.
D. platform software.

5. A ____________ is approximately one billion bytes.
A. bit
B. kilobyte
C. gigabyte
D. megabyte

6. All of the following are examples of input devices EXCEPT a:
A. scanner
B. mouse
C. printer
D. keyboard

7. Computers use the ____________ language to process data.
A. relational
B. megabyte
C. binary
D. processing

8. In the binary language each letter of the alphabet, each number and each special character is made up of a unique combination of:
A. eight bytes.
B. eight characters.
C. eight bits.
D. eight kilobytes.

9. ____________ is data that has been organized or presented in a meaningful way.
A. A process
B. Information
C. Software
D. Storage

10. All of the following are examples of real security and privacy risks EXCEPT:
A. Viruses
B. Identity theft.
C. Hackers
D. Spam

Answers:
1:a; 2:a; 3:c; 4:a; 5:c; 6:c; 7:c; 8:c; 9:b; 10:d

Share this