Wednesday, 30 November 2016

Current Affairs Questions for IBPS Clerk 2016 (30th Nov)

Current Affairs Questions for IBPS Clerk, RRB and Other Exams:

Current Affairs Questions for IBPS Clerk 2016
1. “Akodara” India’s first digital and cashless village created by ICICI Bank is located in which state? 
a) Tamil Nadu 
B) Goa
c) Gujarat 
d) Maharashtra 

2. Who was appointed as the new Director-General of Military Operations (DGMO)?
a) Zubair Hayat
b) A K Bhatt
c) Ranbir Singh
d) Kamlesh Pandey

3. India’s first underwater festival has been held in which city? 
a) Chennai 
b) Kochi 
c) Mumbai 
d) Pune 

4. The Losar Festival (the New Year Festival) has begun in which state?
a) Jammu and Kashmir
b) Uttarakhand
c) Assam
d) Sikkim

5. Which bank has tied up with non-banking finance company Bajaj Finance to launch a series of co-branded credit cards for Indian customers?
a) ICICI Bank
b) RBL Bank 
c) HDFC Bank
d) Axis Bank

6. Which union minster has launched the ‘Indian Police at Your Call’ mobile app to locate nearest police station?
a) Rajnath Singh 
b) Arun Jaitely 
c) radha Mohan Singh
d) Narendra Modi 

7. Name the Iranian film that won Golden Peacock award at the 47th International Film Festival of India (IFFI)?
a) My Home
b) Little
c) Daughter
d) Magical Piano

8. Which of the following word has been named for the "Word of the Year for 2016" by Dictionary.com?
a) Xenophot
b) Xenophobia
c) Hohlimop
d) Pickmoni

9. Which Indian film has been invited for a special screening at the UN Headquarters?
a) Pink
b) Udta Punjab
c) Neerja
d) Aligarh

10. Who won the 2016 Davis Cup tennis title?
a) Croatia 
b) Argentina
c) Cuba
d) USA

Answers:
1:c, 2:b, 3:d, 4:a, 5:b, 6:d, 7:c, 8:b, 9:a, 10:b.

Share this