Saturday, 12 November 2016

Current Affairs Questions for IBPS PO 2016 (12th Nov)

Current Affairs Questions for IBPS PO, Clerk and RRB 2016:

Current Affairs Questions for IBPS PO 2016
1. Which state government has signed an agreement with Canada to implement a joint action plan on urban infrastructure development in the state?
a) Telangana
b) Maharashtra
c) Odisha
d) Tamil Nadu

2. Recently India signed a landmark civil nuclear cooperation deal with which country?
a) Myanmar
b) Russia
c) Japan
d) Sri Lanka

3. The 2018 International Competition Network (ICN) annual conference will be hosted by which country? 
a) Myanmar
b) Portugal 
c) India 
d) Japan 

4. Who won the Stefan Edberg Sportsmanship Award at the ATP awards?
a) andy murray
b) Rafael Nadal
c) Novak Djokovic
d) Roger Federer

5. Who has been re-elected as the Director-General of the International Labour Organisation (ILO) for a second five-year term?
a) Michel Hansenne 
b) Juan Somavía 
c) Guy Ryder 
d) Adam Bain

6. Which of the following women’s teams won the 33rd Indian Oil Servo Surjit Hockey Tournament?
a) Mumbai's Western Railways
b) Haryana XI
c) Indian Railways
d) ONGC

7. Who has been appointed as the Central Registrar (CR), Managing Director (MD) and Chief Executive Officer (CEO) of Central Registry of Securitisation Asset Reconstruction and Security Interest of India (CERSAI)?
a) kamal Deep Sen
b) Praveen Kumar Sharma 
c) Ajay Singh
d) O P Verma

8. Who became the first Indian-American woman to be elected to the U.S. House of Representative?
a) Pramila Jayapal
b) Priya Yadav
c) Namita Chand
d) Amrita Geol

9. Who of the following became the first ever India-American to win the U.S. Senate seat from California?
a) Shyamala Gopalan
b) Kamala Harris
c) Pramila Jayapal
d) Kal Penn

9. Who took charge as a Full-Time Member of SEBI?
a) Ishaat Hussain
b) Ratnesh Kumar
c) Gurumoorthy Mahalingam
d) G Balakrishna

Answers:
1:b, 2:c, 3:c, 4:d, 5:c, 6:a, 7:b, 8:a, 9:b, 10:c. 

Share this