Wednesday, 9 November 2016

Current Affairs Questions 9 Nov 2016 for Bank Exams

Current Affairs Questions for Bank, SSC & Other Competitive Exams:

Current-Affairs-Questions-for-bank--exams
1. Vinod Rai has been appointed as the Chairman of Fund Trustee and Advisory Commission of which state?
a) Telangana
b) Tamil Nadu
c) Karnataka
d) Kerala

2. Recently, India signed two agreements, one on intellectual property (IP) and another for bilateral cooperation on raising ease of doing business with which country?
a) US
b) Japan
c) United Kingdom
d) Germany

3. Which Mission of NASA created Guinness world record for highest altitude fix of a Global Positioning System (GPS) signal at 70000 kilometers above the surface of the Earth?
a) NASA spacecraft Robotic Mission
b) Asteroid Redirect Robotic Mission
c) Orion spacecraft Mission
d) Magnetospheric Multiscale Mission

4. Which country is hosting the Conference of Parties (COP22) of the UN Framework Convention on Climate Change (UNFCCC)? 
a) India 
b) Japan 
c) Nepal 
d) Morocco 

5. Name the Syrian freelance journalist was awarded with Reporters without Borders (RSF)-TV5 Monde prize?
a) Hadi Abdullah
b) Leonardo Sakamoto
c) Karim Aaple
d) Holde Monish

6. Who was recently appointed as the MD and CEO of Bank of Baroda Capital Markets Limited?
a) Kapil Pathak
b) Jignesh Chatwal
c) Ratnesh Kumar
d) Ratnesh Pathak

7. Which Indian Armed Force has launched “Operation school chalo” in South Kashmir? 
a) Indian Army 
b) Indian Air Force 
c) Indian Navy 
d) Border Security Force (BSF) 

8. The Indian army has successfully completed its task of laying an irrigation pipeline in the Demchok region of ______.
a) Great Rann of Kutch
b) Eastern Ladakh
c) Majuli assam
d) Sepling Tawang 

9. President Pranab Mukherjee presented the 2016 Dr. APJ Abdul Kalam IGNITE Awards to the winning children of IGNITE competition. Name the organisation or autonomous body that organises the competition?
a) Grassroots Innovations Design Studio 
b) National Innovation Foundation
c) Indian Council of Agricultural Research
d) Grassroots Innovation Augmentation Network

10. The Defence Research & Development Organisation (DRDO) has signed a MoU with which IIT institute to establish a Joint Advanced Technology Centre (JATC)?
a) IIT Bombay 
b) IIT Kanpur 
c) IIT Delhi 
d) IIT Indore 

Answers:
1:c, 2:c, 3:d, 4:d, 5:a, 6:c, 7:a, 8:b, 9:b. 10:c. 

Share this