Tuesday, 8 November 2016

Current Affairs Questions 8 November 2016

Current Affairs Questions for Bank, SSC & Other Competitive Exams:

Current-Affairs-Questions
1. Who became the mascot for "Incredible India" campaign?
a) Salman Khan
b) Sachin Tendulkar
c) Aamir Khan
d) Narendra Modi

2. What is the new name of Google Capital, the search giant's venture arm that invests in growth-stage companies?

a) CapitalG
b) GoogleG
c) GoogleC 
d) GoogleCap

3. Scientists from IIT Kharagpur clamied to have found evidence confirming the existence of which mythical Indian river in Odisha?

a) Bhagmati
b) Chandrabhaga
c) Saraswati
d) Gauri

4. Which country hosted its first Global Tobacco Control Conference recently ?

a) India 
b) Qatar 
c) Iran 
d) Israel 

5. A Joint Working Group (JWG) on Fisheries has been formed between India and which country?

a) Myanmar
b) Bangladesh
c) Sri Lanka
d) Maldives

6. World’s first hydrogen-powered and zero-emission passenger train was recently unveiled in which of the following countries?

a) Italy
b) France
c) Germany
d) The Netherlands

7. What was India's rank in the Grant Thornton International Business Report 2016 in global business optimism index during the third quarter (July-September 2016)?

a) 1st 
b) 2nd
c) 5th
d) 9th

8. Which company became to first one to get RBI approval for debt recast under Scheme for Sustainable Structuring of Stressed Assets?

a) Tata Steel Limited
b) Oil India Limited
c) ABB India Limited
d) Hindustan Construction Company Limited

9. Who has been appointed as Executive Director (ED) of Reserve Bank of India (RBI)?

a) M Rajeshwar Rao
b) Manish Dev
c) G Mahalingam
d) K Mishra 

10. Who won the 2016 BNP Paribas Masters Doubles title?

a) Pierre-Hugues Herbert and Nicolas Mahut 
b) Henri Kontinen and John Peers
c) Bob Bryan and Mike Bryan
d) Rohan Bopanna and Daniel Nestor

Answers:

1:d, 2:a, 3:b, 4:a, 5:c, 6:c, 7:b, 8:d, 9:a, 10:b.

Share this